Diéta, ktorá zabíja rakovinu a cukrovku

Avokado.jpg
fithacker.ru
reklama:

V záujme zachovania dobrého zdravia kardiovaskulárneho systému sú potrebné zdravé tuky, tvrdia kardiológovia.

Hlavným dôvodom je, že znižujú zlý cholesterol a tiež varujú pred nebezpečenstvom statínov liekov používaných na zníženie hladiny cholesterolu v tele. Pravdou je, obnovenie a udržanie normálneho fungovania mozgu a nervovej sústavy si vyžaduje cholesterol a podobné tuky. Stojí za zmienku, že štúdie preukázali vyšší výskyt demencie, vrátane Alzheimerovej choroby u ľudí, ktorí užívali statíny. Cholesterol iniciuje proces premeny vitamínu D3 získaného zo slnečného žiarenia v pečeni. Neexistuje žiadna konverzia bez prítomnosti cholesterolu, čo znamená, že vďaka nemu máme dostatočnú hladinu tohto vitamínu v tele.

Nedávne štúdie ukazujú, že strava s vysokým obsahom tukov môže zvrátiť agresívne formy rakoviny.

Strava s vysokým obsahom tuku – vyskúšané a pravdivé

Fred Hetfield, bývalý majster sveta vzpieraní a úspešný vlastník firmy diagnostikovaný s karcinómom skeletu. On dostal tri mesiace života a rovnakú odpoveď mu potvrdili traja lekári nezávisle od seba. Rozhodol sa urobiť na vlastnú päsť malý prieskum a vyskúšal tiež alternatívnu medicínu, keď narazil na ketogénnu diétu.

Dr Dominic D’Agostino, metabolický výskumný pracovník na Universite of South Florida, zistil, že u myší s vyvolaným nádorom, ktorí mali diétu s vysokým obsahom tukov a bez sacharidov, došlo k lepším výsledkom a účinnejšej liečbe, ako v prípade myší, ktoré boli vystavené chemoterapii. Hetfield sa rozhodol túto diétu vyskúšať.

Prestal konzumovať cukor a sacharidy a začal jesť dostatočné množstvo dobrého mäsa či veľa zdravých tukov, a nie lacné trans-mastné kyseliny obsiahnuté v niektorých olejoch a margarínoch.

Za studena lisovaný olivový olej, sezamový olej, maslo, vajcia a kokosový olej patria medzi najlepšie zdroje dobrých / zdravých tukov.

Dr. D’Agostino hovoril s mnohými ďalšími pacientmi, ktorí sa pomocou tukov snažia vyliečiť z rakoviny. A mnohým z nich sa to naozaj podarilo.

Zdravé tuky:  maslo, kokosový olej, olivový olej, vajcia, avokádo, surové semená a orechy

Zelenina s nízkym obsahom sacharidov: kel, brokolica, karfiol, špargľa, špenát, zeler, kapusta, ružičkový kel;

Zdroje proteínov:  ryby a morské plody, mliečne výrobky, hydina, hovädzie mäso, organické mliečne výrobky.

Bohužiaľ, aj napriek dobre známemu faktu, že rakovinové bunky podporujú jednoduché cukry, mnohí pacienti sa im nedokážu vyhnúť. Dr Dominic D’Agostino tvrdí, že diéta, ktorá pozostáva z konzumácie zdravých tukov a odstránenia cukrov i jednoduchých sacharidov, môže byť účinná v boji s rakovinou.

Zdroj: fithacker.ru

20. apríla 2017

Odporúčané články

reklama:
reklama:

Najčítanejšie za 24 hod