Ako pripraviť mäkké vianočné medovníčky

Vianočné medovníčky mäkké
Vianočné mäkké medovníčky Thinkstock

Bez medovníkov nie sú Vianoce Vianocami. Máme pre vás recept na chutné medovníčky, ktoré rýchlo zmäknú.

Na mäkké vianočné medovníčky budeme potrebovať

Cesto:

450 g hladkej múky, 50 g mletých orechov, 1 kávová lyžička škorice, trocha mletých klinčekov, 1 čajová lyžička sódy bikarbóny, 150 g práškového cukru, 125 g Helie, 4 polievkové lyžice tekutého medu, 2 vajcia

Postup:

Múku, orechy, škoricu, klinčeky, sódu bikarbónu a práškový cukor dobre premiešame. Pridáme tuk, med a vajíčka. Dobre vymiesime, zakryjeme cesto a necháme pri izbovej teplote 2 – 3 hodiny odpočívať.

Potom na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Formičkou vykrajujeme ľubovoľné tvary.

Poukladáme ich na vymastený plech (nie vymúčený) ďalej od seba a potrieme rozšľahaným vajíčkom. V dobre teplej rúre pečieme asi 5 minút. Pozrieme najskôr po troch minútach. Upečené zdobíme bielkovou polevou.

Bielková poleva

Na 1 bielok použijeme 160 g práškového cukru a 2 kvapky citrónovej šťavy.

Postup:

Bielka šľaháme a postupne pridávame preosiaty práškový cukor a citrónovú šťavu.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom