Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
10 most toxic and dangerous foods that cause cancer which should never get in your mouth 830x450 696x377.jpg
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
17. októbra 2016 ZdravieVýživa od DamskaJazda.skSITA Diskusia()

10 najviac toxických potravín, ktoré by ste nemali jesť

Je lepšie, ak tieto výrobky úplne vylúčite zo svojho jedálnička.

Konzumácii nasledujúcich potravín sa celkom vyhnite. Ak to nie je možné, aspoň ich obmedzte. Prečo? Niektoré z nich, ako uvádza web Fithacker, sú vyslovené škodlivé.

Múka

Možno si myslíte, že múka nie je pre vás nebezpečná. Ale naopak. Ak sa to s ňou preháňa, je to podobné, ako pri nadmernej konzumácii cukru. Príliš veľa sacharidov spôsobuje preťaženie pečene a má vplyv na hladinu inzulínu v tele.
Navyše, pšeničná alebo ražná múka  po spracovaní stráca väčšinu živín a prospešnej vlákniny. Celé zrná nie sú tak zlé – ale nie vo forme múky.

Cukor

cukor
shutterstock

Ako bolo spomenuté vyššie, vaša pečeň sa vám veľmi neodvďačí, ak si doprajete každý deň poriadnu dávku cukru. Okrem toho sa môže zvýšiť pravdepodobnosť výskytu cukrovky a obezity.  Takisto má zlý vplyv na nervový systém. Skúste nahradiť biely cukor medom alebo prírodnými cukrami.  

Mlieko

Ste prekvapení ? Nečudo. Už odmalička nám vštepovali, ako je mlieko pre nás zdravé a pomáha nám posilniť kosti. No je to naozaj pravda? Odborníci na výživu už dávno dokázali, že ako starneme, naše telo si stále viac a  viac nevie poradiť s ťažko stráviteľnou hlavnou zložkou mlieka – laktózou.

Mlieko spôsobuje nadúvanie a prispieva k zápalovým procesom v tele. Ak chcete naozaj dbať o svoje zdravie, skúste namiesto kravského mlieka piť kokosové alebo mandľové mlieko. Je oveľa užitočnejšie a náš organizmus ho lepšie vstrebáva.

Šišky

Táto obľúbená maškrta skrýva v sebe viac škodlivín – múku, cukor, olej … Kombináciu toho všetkého nemožno nazvať zdravou. Samozrejme, ak nechcete, aby sa zvýšila pravdepodobnosť vzniku cukrovky, alebo srdcového infarktu.

Rýchle občerstvenie

Na príprave týchto potravín je dôležitá najmä rýchlosť, a to samozrejme vplýva na ich kvalitu. Okrem toho by ste nechceli vedieť, čo sa všetko skrýva pod týmto označením. Takže, ak budete jesť toto nezdravé jedlo každý deň, vaše telo pravidelne bude prijímať nárazovú dávku nasýtených tukov a glutamanu sodného . A to určite nie je nič, čo si váš organizmus želá.

Limonády

Soda.jpg

Tieto nápoje obsahujú cukor a hromadu chemikálií. Nielenže nám nijak neprospievajú, ale navyše odplavujú niektoré živiny z tela.

Klinické štúdie dokazujú, že pitie len dvoch fliaš sýtených nápojov týždenne, zvyšuje vznik rakoviny dutiny brušnej takmer o dvojnásobok.

Podľa amerického vedca Dr. Josepha Mercola, iba jeden pohár limonády obsahuje asi desať lyžíc cukru a 30 až 55 mg kofeínu a siričitanov.

Tieto nápoje škodia nášmu tráviacemu systému, ale tiež zbavujú telo cenných minerálnych látok a dokonca uvoľňujú vápnik z kostí. A samozrejme ich sladká chuť zvyšuje potrebu prijímať ďalšie dávky cukru.

 

Mäsové konzervy a polotovary

Tieto výrobky sú plné sodíka, dusičnanov a chemikálií. Niet divu, že štúdie vykonané American Cancer Institute, zistili, že konzumácia mäsových konzerv a polotovarov z mäsa zvyšuje pravdepodobnosť vzniku rakoviny konečníka. Keď sa totiž dostanú dusičnany do tela, zmenia sa na dusitany, ktoré sa považujú sa silný karcinogén.

 

Zemiakové lupienky

Ak sú zemiaky vystavené vysokej teplote, vzniká v nich látka zvaná akrylamid, ktorá môže byť karcinogénnou. Navyše čipsy obsahujú obrovské množstvo soli a sodíka, ktoré spôsobujú zvýšenie hladiny cholesterolu v krvi, čo môže viesť k zvýšenému tlaku a následne k vzniku srdcového infarktu a mŕtvice.  Štúdia z roku 2005 tiež odhaľuje, že vysoký príjem soli zvyšuje riziko vzniku rakoviny hrubého čreva.

Hotové instantné polievky

Aj tento polotovar sa môže pochváliť vysokým obsahom solí a sodíka, ktorý ďaleko prekračuje povolenú dennú normu. Tieto látky majú na svedomí zadržiavanie vody v organizme, zvyšujú krvný tlak a tým riziko infarktu.

Margaríny

Mar.jpg

Obsahuje veľké množstvo trans tukov, ktoré zaťažujú náš organizmus. Okrem toho zvyšujú hladinu cholesterolu v tele, a to poškodzuje naše cievy.

Zdroj: www. fithacker.ru

Odporúčané články

Táto bežná potravina vám môže predĺžiť život, tvrdia vedci Mýty a fakty o metabolizme: Toto treba vedieť, ak chcete schudnúť!

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Výživa

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...