14 úžasných vlastností cesnaku (nielen) proti rakovine

cesnak
thinkstockphotos
reklama:

Účinky cesnaku sa snáď ani nedajú popísať. Jednoducho je výnimočný. Nie nadarmo sa hovorí – “cesnak ako liek”

Cesnak je zelenina a liečivá rastlina zároveň. Jeho pozitívne účinky na celý organizmus sú úžasné! Preto jedzte cesnak čo najčastejšie (3-4 x za týždeň) a vaše telo bude prirodzene chránené pred mnohými ochoreniami.

14 skvelých spôsobov, ako si posilniť imunitu

Čo obsahuje cesnak?

Vodu, bielkoviny, antioxidanty, sacharidy, vlákninu, selén, železo, vápnik, fosfor, draslík, vitamín B, C, E, K, sodík, zinok a síru

Účinky cesnaku na zdravie:

• Zlepšuje priechodnosť ciev

• Znižuje vysoký cholesterol v krvi

• Znižuje vysoký krvný tlak

• Udržiava stálu hladinu cukru v krvi

• Prevencia pred rakovinou

• Prečisťuje horné dýchacie cesty (odhlieňuje)

• Má antibakteriálne účinky

• Prečisťuje a udržiava trávenie bez baktérií a zápalov

• Síra zabraňuje zrážaniu krvi a tvorbe krvných zrazenín

• Odstraňuje karcinogénne látky z tela

• Zlepšuje pamäť

• Má antibiotické účinky

• Vychytáva voľné radikály z organizmu

• Posilňuje celkovú rovnováhu tela – imunita

Účinky cesnaku – chudnutie

Cesnak je výborný pomocník pri chudnutí, keďže odstraňuje z tela nadbytočnú vodu, chráni pred chorobami a pomáha spaľovať vnútorné tuky. 3-4 krát do týždňa vám pomôže udržať zdravie 100% nabudené, ale ak vám cesnak chutí, kľudne ho konzumujte aj každý deň (1 veľký strúčik).

Čítajte aj: Tekuté zlato – včelí med

Chutné jedlá z cesnaku:

Cesnaková nátierka

Potrebujete: 5strúčikov cesnaku (väčšie), 200 g črievkového syru, 2 PL light masla, 50 g tvrdého syra (25%), čierne mleté korenie, štipka morskej soli, tmavé pečivo a paradajku

Očistený cesnak si pretlačte do misky. Pridajte črievkový syr, maslo, korenie a soľ. Poriadne nátierku premiešajte. Natierajte na tmavé pečivo, na vrch postrúhajte tvrdý syr a paradajku pokrájajte na mesiačiky.

Cesnaková polievka

Potrebujete: 3 väčšie zemiaky, 4 strúčiky cesnaku, 1PL olivový olej, pol čajovej lyžičky morskej soli, červená sladká paprika a čierne mleté korenie

Očistené zemiaky pokrájajte na krúžky, vložte do hrnca s vodou, pridajte soľ, čierne korenie a varte. V osobitnom hrnci si opečte pretlačený cesnak na oleji a ku koncu praženia pridajte papriku. Keď zhnedne vypnite. Cesnak s paprikou vlejte do hrnca s uvarenými zemiakmi premiešajte a vypnite.

29. novembra 2014

reklama:
reklama:

Najčítanejšie za 24 hod