Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Vianočné koláče, pečivo
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.thinkstockphotos.com
29. novembra 2017 LifestyleRecepty a nápady od DamskaJazda.skSITA Diskusia()

3-krát recept na famózne vianočné koláče bez výčitiek

Máme pre vás vianočné maškrty v diétnej variante. Vyskúšajte, neobanujete.

Neviete sa dočkať vianočného maškrtenia, ale už teraz sa hrozíte, čo to spraví s vašou postavou? Máme pre vás riešenie, ako maškrtiť bez výčitiek.

Kokosové makronky

125 g strúhaného kokosu, 1/2 vanilkového lusku, 2 žĺtky, štipka škorice, 50 g brezového cukru

Bielky vyšľahajte a postupne pridávajte cukor. Potom opatrne vmiešajte kokos, škoricu a dreň z vanilkového lusku. Cestom naplňte cukrársky sáčok alebo lyžicou formujte na plech malé kôpky. Rúru na pečenie predohrejte na 150 °C a plech vyložte papierom na pečenie. Pečte asi 20 minút a pred podávaním dajte makrónky do chladničky.

Čokoládové perníky

100 g cukru, štipka soli, 1 vajce, 55 g masla, 100 g mandľovej múky, 25 g sekaných lieskových orieškov, 25 g strúhaného kokosu, 25 g sekaných mandlí, 50 g mletých lieskových orieškov, 30 g sekanej goji, 50 ml pomarančovej šťavy, 2 lyžičky kakaového prášku, 1 olúpané jablko, 1 lyžička umu, 1 lyžička prášku do pečiva, 1 lyžička guarovej múky, 2 lyžičky perníkového korenia, 100 g tmavej čokoládovej polevy.

Vajce, postrúhané maslo, cukor a soľ rozšľahajte. Do zmesi po lyžičkách pridávajte mleté a sekané orechy, kokos, goju, jablko, rum, pomarančovú šťavu, kakaový prášok a ostatné suroviny. Z cesta urobte valec a odložte ho na dve hodiny do chladničky. Potom ho rozkrájajte na kúsky o hrúbke asi 1 cm a formujte perníčky. Poukladajte na plech vyložený papierom, pečte pri teplote 175 °C približne 16 minút.

Vanilkové rožky

100 g masla, 130 g mletých mandlí, 2 lyžice Stevie, 2 žĺtky, štipku prášku do pečiva, vydlabaná dreň z polovice vanilkového struku.

Zo všetkých surovín vypracujte cesto a dajte ho do chladničky na 30 minút. Na plech vyložený papierom na pečenie tvarujte rožky, ktoré potom upečte v rúre vyhriatej na 160 °C približne 10 minút (pri teplovzdušnej rúre). Nech sa vydaria!

Odporúčané články

Veľkonočné prekvapenie pre šibačov Recepty na Veľkú noc: Veľkonočná syrová roláda

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Bezplatný email raz týždenne s novinkami z DamskaJazda.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Z kategórie Recepty a nápady

Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.