Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Mraznička, chladnička, potraviny, žena, ovocie, zelenina
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
shutterstock.com
20. augusta 2014 ZdravieVýživa od MonaSITA Diskusia()

6 potravín, ktoré nedávajte nikdy do mrazničky

Pozor na tieto potraviny, ktoré nepatria do mrazničky. Zmrazenie im totiž nielenže pokazí chuť, ale môžu sa stať nebezpečnou časovanou bombou pre naše zdravie.

Nie je žiadnou novinkou, že zmrazenie zmení chuť väčšine potravín. No v prípade niektorých surovín tá zmena môže byť katastrofálna, hrozí riziko explózie po zmrazení a dokonca môže dojsť aj k poškodeniu nášho zdravia. Ktoré potraviny teda nepatria do mrazničky,

Vajcia v škrupine

V mrazničke sa táto potravina môže zmeniť na časovanú bombu. Vajíčka totiž obsahujú veľa vody, ktorá po zamrznutí zväčší svoj objem, čo spôsobí prasknutie škrupiny a vniknutie nepríjemných baktérií. Navyše vaječný bielok po zamrznutí chutí ako guma.

Niektoré druhy ovocia a zeleniny

Mráz zabíja nielen vitamíny v zelenine či ovocí, ale tiež nechutne mení ich chuť a kvalitu. Ide najmä o druhy ovocia a zeleniny, ktoré obsahujú veľa vody ako napríklad melón, jablká, zeler, listová zelenina, zemiaky i uhorky. Ak predsa len chcete zamraziť jablká alebo uhorky, tak ich predtým postrúhajte.

Na tieto potraviny počas chudnutia určite zabudnite

Čerstvé bylinky

To isté platí aj pre bylinky. Akonáhle ich vytiahnete z mrazničky, premenia sa na neforemné blato nevýraznej chuti.

Mraznička, chladnička, potraviny, zmrazené jedlo
shutterstock.com

Mliečne výrobky

Mlieko, mäkké syry (ako ricotta, mozzarella, tvaroh), smotana a jogurt. Všetky tieto druhy mliečnych výrobkov sa po zmrazení zrazia a nepríjemne zmenia chuť.

Zemiaky: Poklad pre naše zdravie

Rozmrazené mäso a morské plody

Pozor na rozmrazené a znovu zamrazené mäso. Tento proces totiž vytvára priestor pre reprodukciu a rast nebezpečných baktérií, ktoré môžu spôsobiť rôzne tráviace ťažkosti, vznik infekčných ochorení a podobne.

Vaječné omáčky

Majonéza, tatárska omáčka, krémy. Ani tieto potraviny nepatria do mrazničky. Po rozmrazení sa totiž premenia na nechutnú zrazeninu, na ktorej si pochutia aj baktérie.

Odporúčané články

Nedostatok tohto vitamínu zvyšuje riziko vzniku demencie 9 úžasných účinkov černíc nielen proti rakovine a kilám

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Výživa

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...