Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Bezlepkovy jarny cupcake s fialkami.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
2. apríla 2016 LifestyleRecepty a nápady od DamskaJazda.skSITA Diskusia()

Bezlepkové jarné cupcakes s fialkami

Ak sa vám počas sviatkov málilo nezdravých maškŕt, vyskúšajte niečo na zdravšiu nôtu.

Cesto

125 g Hery Maslová príchuť

3 vajcia

100 g najemno nastrúhanej mrkvy

180 g bezlepkových ovsených vločiek

80 g trstinového cukru

½ balíčka prášku do pečiva

 

Krém

250 g tvarohu

100 g Hery Maslová príchuť

150 g trstinového cukru

Fialkové aróma

Fialky alebo iné jedlé kvety na ozdobu

 

POSTUP

Heru rozpusťte. V miske robota vyšľahajte spolu s vajcami a cukrom do hladkej zmesi. Pridajte najemno nastrúhanú mrkvu.

Polovicu ovsených vločiek rozmixujte na jemnú zmes. Pomôže vám s tím kvalitný mixér. Druhú polovicu vločiek nechajte vcelku. Obe zmesi vločiek zmiešajte a primiešajte k nim tiež prášok do pečiva.

Obe pripravené časti spojte v jedno cesto. Rozdeľte ho do papierových formičiek na cupcakes. Z tohto množstva cesta pripravíte 12 kúskov.

Pečte na 170 °C asi 30 minút.

Po upečení nechajte vychladnúť.

Trstinový cukor na krém rozmixujte v kvalitnom mixéri, aby bol jemný ako práškový cukor. Vyšľahajte so zmäknutým tukom. Pridajte tvaroh. Ak máte fialkovú arómu, pridajte pár kvapiek.

Krémom ozdobte vychladené korpusy a každý cupcake ozdobte jedlým kvietkom – ideálne fialkou.

Odporúčané články

Zdravý nízko-sacharidový ovsený koláč Dokonalý úsmev celebrít? Tu je 18 hviezd s otrasných chrupom

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Bezplatný email raz týždenne s novinkami z DamskaJazda.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Z kategórie Recepty a nápady

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies