Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
karamelové veterníky, koláč, zákusok, recept, venčeky, pečenie
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Thinkstock
22. novembra 2014 LifestyleRecepty a nápady od mmSITA Diskusia()

Božské karamelové veterníky

Milujeme ich a nezaobíde sa bez nich takmer žiadna cukráreň. Vďaka nášmu receptu si veterníky teraz môžete vychutnať aj doma!

Na karamelové veterníky budeme potrebovať

Suroviny:

30 dkg hladkej múky, 8 vajec, 1 dl oleja, 4 dl vody, štipka soli

Postup

Vodu, olej, soľ dáme variť. Keď zmes bude vrieť, pridáme múku, varíme, kým sa nám hmota neodlepuje od varešky a vandlíka. Necháme mierne vychladnúť a postupne pridáme vajcia, šľaháme. Cestom naplníme cukrárske vrecko s rezanou trubičkou. Na mierne vymastený plech striekame tvary veterníkov. Pred vložením do vyhriatej rúry na 220 °C pofŕkame studenou vodou. Pečieme cca 10 minút. Prvých 8 minút neotvárame rúru, lebo by nám veterníky klesli. Po vychladnutí rozrežeme na polovice. Spodky naplníme najskôr žĺtkovou a potom karamelovou šľahačkou. Prikryjeme druhou polovicou veterníka a posypeme práškovým cukrom.

Žĺtková šľahačka

7 dkg kryštálového cukru, 1 žĺtok, 4 dkg krémového prášku, 3 dl mlieka. Zo surovín uvaríme puding. Vychladnutý vmiešame do šľahačky, ktorú sme si pripravili vyšľahaním 4 dl šľahačkovej smotany a jednej lyžice práškového cukru.

Karamelový krém

14 dkg kryštálového cukru skaramelizujeme. Pred odstavením pridáme 1 dl šľahačkovej smotany. Za občasného premiešania necháme vychladnúť a zašľaháme do šľahačky, ktorú sme si pripravili zo 4 dl smotany na šľahanie a 1 lyžice práškového cukru. Nech sa vydarí. 🙂

Odporúčané články

Strúhaná maková báseň Černicovo tvarohová delikatesa

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Recepty a nápady

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...