Bratislava voňala kávou

Káva

Cez víkend sa v Bratislave konal už 4. ročník festivalu kávy Standartfest, ktorý ste v minulých ročníkoch poznali pod názvom Coffeefest. Prednášky, workshop, espresso bary, brew bary a tentokrát aj gin bary spojili stovky milovníkov kávy v bratislavskom hoteli Sheraton.

Standart Festival a Standart magazín o káve. Success story a príbeh troch mladých chalanov, ktorých spojilo nadšenie pre kvalitnú kávu, je dnes už známy aj za hranicami Slovenska. Podujatie, ktoré sa prvýkrát konalo v bratislavskom hoteli, má dnes už medzinárodné rozmery a časopis o káve Standart vychádza viac ako v 47 krajinách sveta, v duchu hesla Standart- standing for the art of coffee. Potom, ako Standartfest prebehol v susednej Viedni v Hoteli Le Meridien a akonáhle sa distribúcia časopisu rozšírila do celej Európy, sa rozhodli chlapci presťahovať svoju pobočku do Viedne. Ako horí jeden z organizátorov a šéfredaktor časopisu Standart Michal Molčan, možnosť viesť biznis z Viedne im dáva väčšiu mieru flexibility, slobody a kozmopolitnosti.

A čo ponúkol Standartfest návštevníkom počas víkendu v Bratislave?

Téma Standart Festivalu je momentálne zložená z troch hlavných častí: výberová káva, nadčasový design a kvalitné cocktaily. Predstavili sa popredné zahraničné pražiarne kávy ako Bonanza Coffee z Nemecka, Gardelli Specialty Coffees z Talianska, Casino Mocca z Maďarska, CoffeePirates z Rakúska, DoubleShot.cz z Českej republiky, The Coffee Collective z Dánska a Original Coffee z Čiech. Z domácich pražiarní sa predstavili dobrakava.eu, Green Plantation káva, Ćierna Perla.Black Pearl, Rwandská káva a 9 grams coffee.

Novinkou tohto roku je aj ochutnávka kvalitných ginov z TOP 50 európskych barov sveta ako Boutiq’Bar z Budapešti a Záhir z Nitry, kde bolo možné ochutnať giny od značiek Plymouth, Lihovar Źufánek, Gina Mare, Hendrik’ s Gin, Beefeter Gin London a Jensen’s Gin.

Tohto roku organizátori plánujú festivaly ešte v Prahe, Viedni a Hamburgu.

Návštevníci si mali možnosť pod dozorom baristov sami vyskúšať prípravu kvalitného espressa, speňovanie mlieka a aranžovanie cappuccina.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom