Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
broskyňový mrežovník, jablkový koláč, recepty, pečenie, sladkosť
shutterstock.com
12. júla 2014 LifestyleRecepty a nápady od mmSITA Diskusia()

Broskyňový mrežovník

Chcete si aj dnes zamlsať? Tak určite vyskúšajte dnešný recept na chutný koláčik.

Na Broskyňový mrežovník budeme potrebovať

Suroviny:

Na cesto: 300 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 lyžica nastrúhanej citrónovej kôry, 1 vajce, 200 g masla

Na plnku: 150 g marhuľového džemu, 400 g broskýň alebo nektáriniek

Postup:

Múku preosejeme s práškovým cukrom. Pridáme vanilkový cukor, citrónovú kôru, vajce, na kúsky nakrájané maslo a všetko spracujeme na hladké nelepivé cesto. Cesto zabalíme do fólie a dáme na hodinu odležať do chladničky. Potom polovicu cesta rozvaľkáme a uložíme do okrúhlej formy.

Plát potrieme džemom a poukladáme naň na plátky nakrájané broskyne (nektárinky). Zvyšné cesto rozvaľkáme a nakrájané na tenké pásiky, ktoré uložíme navrch koláča ako mriežku. Pečieme v rúre predhriatej na teplotu 180 °C asi 40 minút.

Po upečení necháme koláč vychladnúť vo forme a potom ho nakrájame.

Odporúčané články

Skvelý orechovo rebarborový koláč Jahodová mňamka

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Recepty a nápady

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...