Broskyňový mrežovník

broskyňový mrežovník, jablkový koláč, recepty, pečenie, sladkosť
shutterstock.com
reklama:

Chcete si aj dnes zamlsať? Tak určite vyskúšajte dnešný recept na chutný koláčik.

Na Broskyňový mrežovník budeme potrebovať

Suroviny:

Na cesto: 300 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 lyžica nastrúhanej citrónovej kôry, 1 vajce, 200 g masla

Na plnku: 150 g marhuľového džemu, 400 g broskýň alebo nektáriniek

Postup:

Múku preosejeme s práškovým cukrom. Pridáme vanilkový cukor, citrónovú kôru, vajce, na kúsky nakrájané maslo a všetko spracujeme na hladké nelepivé cesto. Cesto zabalíme do fólie a dáme na hodinu odležať do chladničky. Potom polovicu cesta rozvaľkáme a uložíme do okrúhlej formy.

Plát potrieme džemom a poukladáme naň na plátky nakrájané broskyne (nektárinky). Zvyšné cesto rozvaľkáme a nakrájané na tenké pásiky, ktoré uložíme navrch koláča ako mriežku. Pečieme v rúre predhriatej na teplotu 180 °C asi 40 minút.

Po upečení necháme koláč vychladnúť vo forme a potom ho nakrájame.

12. júla 2014

reklama:
reklama:

Najčítanejšie za 24 hod

Autor: mm

Sardinková pochúťka

šalát so sardinkami, jedlo, výživa

Sardinková pochúťka Ingrediencie 1 Calvo sardinky v slnečnicovom alebo olivovom oleji primerané množstvo šalátových listov 1 jarná cibuľka 1 paradajka 1 … Čítať ďalej