Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
černice, černicovo tvarohová delikatesa, koláč, ovocie, recepty
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
shutterstock.com
2. augusta 2014 LifestyleRecepty a nápady od mmSITA Diskusia()

Černicovo tvarohová delikatesa

Nastal čas černíc, tak prečo nevyužiť liečivú silu týchto tmavých plodov? Tento víkend vás preto čaká nádielka černicových receptov.

Na Černicovo tvarohovú delikatesu potrebujeme:

Suroviny:

400 g černíc, 500 ml mlieka, 4 vajcia, 1 prášok do pečiva, 1 citrón, 200 g masla, 150 g práškového cukru, 250 g polohrubej múky, 1 vanilkový cukor

Tvarohová plnka:

250 g tvarohu, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový puding, 200 ml mlieka

Postup:

Pripravíme si väčšiu nádobu, v ktorej vyšľaháme vajcia, maslo a cukor na hustú penu. Potom pridáme múku, prášok do pečiva, mlieko a nastrúhanú citrónovú kôru. Cesto premiešame a vylejeme do tortovej formy vymastenej tukom a povrch zarovnáme. Pečieme približne 30 minút pri teplote 180 °C.

Príprava plnky:

Do hrnca vlejeme mlieko, pridáme cukor, puding a povaríme. Po vychladnutí do zmesi primiešame tvaroh. Hotovú náplň natrieme na upečený korpus, vrch môžeme ozdobiť černicami. Koláč dáme približne na 20 minút ešte zapiecť.

Odporúčané články

9 úžasných účinkov černíc nielen proti rakovine a kilám Vynikajúci rebarborový koláč s tvarohom

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Recepty a nápady

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...