Černicovo tvarohová delikatesa

černice, černicovo tvarohová delikatesa, koláč, ovocie, recepty
shutterstock.com
reklama:

Nastal čas černíc, tak prečo nevyužiť liečivú silu týchto tmavých plodov? Tento víkend vás preto čaká nádielka černicových receptov.

Na Černicovo tvarohovú delikatesu potrebujeme:

Suroviny:

400 g černíc, 500 ml mlieka, 4 vajcia, 1 prášok do pečiva, 1 citrón, 200 g masla, 150 g práškového cukru, 250 g polohrubej múky, 1 vanilkový cukor

Tvarohová plnka:

250 g tvarohu, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový puding, 200 ml mlieka

Postup:

Pripravíme si väčšiu nádobu, v ktorej vyšľaháme vajcia, maslo a cukor na hustú penu. Potom pridáme múku, prášok do pečiva, mlieko a nastrúhanú citrónovú kôru. Cesto premiešame a vylejeme do tortovej formy vymastenej tukom a povrch zarovnáme. Pečieme približne 30 minút pri teplote 180 °C.

Príprava plnky:

Do hrnca vlejeme mlieko, pridáme cukor, puding a povaríme. Po vychladnutí do zmesi primiešame tvaroh. Hotovú náplň natrieme na upečený korpus, vrch môžeme ozdobiť černicami. Koláč dáme približne na 20 minút ešte zapiecť.

2. augusta 2014

reklama:
reklama:

Najčítanejšie za 24 hod

Autor: mm