Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Pizza, varenie, vegetariánska pizza
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Ilustračné, www.thinkstockphotos.com
27. januára 2018 LifestyleRecepty a nápady od DamskaJazda.skSITA Diskusia()

Chcete zhrešiť bez výčitiek? Tu je recept na cuketovo špargľovú pizzu z karfiolového cesta

Máme pre vás ďalší z receptov na zdravšiu verziu obľúbenej pochúťky.

Recept pre dve osoby, (jedna porcia má 436 kcal):

2 vajcia, 400 g karfiolu, 1 lyžica vody, 150 g strúhaného syra

150 g zelenej špargle, 1 lyžica oleja,  100 g čerstvých špenátových listov, 100 g cukety, strúčik cesnaku, 5 g rajského pretlaku, 120 g pasírovaných paradajok, soľ, mleté čierne korenie

Postup:

Karfiol rozoberte na malé kúsky. V mixéry spracujte na drť. Zamiešajte vajíčka, syr a dochuťte štipkou soli. Vypracujte cesto. Plech vyložte papierom na pečenie, ktorý ste potreli troškou oleja. Naň vytvarujte dve placky. Vrchnú stranu korpusu potrite tiež  olejom. Vložte do rúry na pečenie, ktorú ste predtým vyhriali na 220 °C.  Pečte 25 – 30 minút pokiaľ korpus nezíska svetlohnedú farbu.

Špargľu umyte a dajte variť na  8 minút do vody, do ktorej ste pridali 1 lyžicu masla. Nechajte odkvapkať. Špenátové lístky tiež umyte, očistenú cuketu pokrájajte na tenké plátky.

Pasírované paradajky zmiešajte s pretlakom, pridajte cesnak, trochu soli a korenia. Korpusy potrite zmesou, poukladajte naň cuketové plátky, špenát a špargľu. Dajte zapiecť ešte na 10 minút.

Dobrú chuť.

Ak sa vám recept páčil, ďakujeme, že sa oň podelíte.

K téme

Pravda o detoxikačných čajoch. Naozaj sa po nich chudne? Nemáte čas pripravovať zdravé jedlá počas týždňa? Máme pre vás 8 receptov, ktoré sú rýchle a skvelé

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Bezplatný email raz týždenne s novinkami z DamskaJazda.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

K téme

Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.