Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
pagáče, jedlo, recepty, pečenie, koláče
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
mm
28. marca 2015 LifestyleRecepty a nápady od mmSITA Diskusia()

Chutné škvarkovo zemiakové pagáže

Tradičné jedlo k pivu alebo vínu.

Na chutné škvarkovo zemiakové pagáče budeme potrebovať

Suroviny:

100 g varených prelisovaných zemiakov, 350 g hladkej múky, 1 vajce, 10 g droždia, 2 polievkové lyžice kyslej smotany, 250 g mletých oškvarkov, soľ a mleté čierne korenie na dochutenie a žĺtok na potretie

Postup:

Múku preosejeme a zmiešame s oškvarkami. Pridáme zemiaky, kyslú smotanu, vajce a droždie. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Vypracujeme cesto, ktoré dva až tri razy poprekladáme a zakaždým necháme asi desať minút odpočívať.

Cesto rozvaľkáme do hrúbky 2,5 mm, navrchu jemnými rezmi cesto ozdobíme mriežkami alebo štvorčekmi.

Povrch potrieme rozšľahaným žĺtkom a okrúhlou formičkou vykrajujeme pagáčiky. Poukladáme ich na plech a pečieme približne 15 minút dozlatista pri teplote 180 °C, teplovzdušná rúra 160 °C.

K téme

Úžasné tvarohové rezy so želatínou Hriešne dobré nescafé rezy

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Bezplatný email raz týždenne s novinkami z DamskaJazda.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

K téme

Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.