Chutné škvarkovo zemiakové pagáže

Pagáče, jedlo, recepty, pečenie, koláče
mm

Tradičné jedlo k pivu alebo vínu.

Na chutné škvarkovo zemiakové pagáče budeme potrebovať

Suroviny:

100 g varených prelisovaných zemiakov, 350 g hladkej múky, 1 vajce, 10 g droždia, 2 polievkové lyžice kyslej smotany, 250 g mletých oškvarkov, soľ a mleté čierne korenie na dochutenie a žĺtok na potretie

Postup:

Múku preosejeme a zmiešame s oškvarkami. Pridáme zemiaky, kyslú smotanu, vajce a droždie. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Vypracujeme cesto, ktoré dva až tri razy poprekladáme a zakaždým necháme asi desať minút odpočívať.

Cesto rozvaľkáme do hrúbky 2,5 mm, navrchu jemnými rezmi cesto ozdobíme mriežkami alebo štvorčekmi.

Povrch potrieme rozšľahaným žĺtkom a okrúhlou formičkou vykrajujeme pagáčiky. Poukladáme ich na plech a pečieme približne 15 minút dozlatista pri teplote 180 °C, teplovzdušná rúra 160 °C.

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom