Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
čokoládová pena, varenie, pečenie, recepty, čokoláda, miska, pohár
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
shutterstock.com
5. júla 2014 ZdravieDiéty od mmSITA Diskusia()

Čokoládová pena

Držíte diétu do plaviek? Doprajte si malú odmenu, ktorá nenapácha až také škody na vašej postave.

Čokoládová pena

Suroviny:

400 g horkej čokolády (80 % kakaa), 6 vajec, 7 cl umu, 1 pomaranč, 4 lyžičky kávy, štipka soli.

Postup:

Čokoládu nalámeme a nasypeme do hrnca. Uvaríme pol šálky veľmi silnej kávy a spolu s umom ju nalejeme do hrnca. Zahrievame na miernom ohni buď vo vodnom kúpeli, či priamo na platni. Čokoládu necháme rozpustiť, miešame, aby sa spojila dohladka. Pokiaľ je hmota príliš tuhá, pridáme trochu vody. Ako náhle sa čokoláda rozpustí na hustý a hladký krém, odstavíme z ohňa.

Medzitým nastrúhame pomarančovú kôru. Polovičku kôry vložíme do hrnca a zamiešame. Oddelíme žĺtky od bielkov a dáme do dvoch misiek. Z bielkov vyšľaháme veľmi tuhý sneh.

Čokoládu vlejeme do misky so žĺtkami. Dôkladne miešame, pokiaľ krém nebude úplne premiešaný. Pozorne skontrolujeme, či čiastočky bielkov alebo čokolády neklesli na dno nádoby.

Servírujeme do malých pohárov, posypeme pomarančovou kôrou a dáme vychladiť.

Odporúčané články

Famózna zdravá sladkosť: Avokádo na sladko! Obedové menu počas chudnutia: Kura s kiwi a pomarančom

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Diéty

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...