Čokoládové ježe: Vyskúšajte tento zábavný koláčik pripraviť aj vy

Cokolada kolacik jeze
Foto: ilustračné, GettyImages

Chystáte sa na detskú oslavu alebo túžite po dokonalej čokoládovej indulgencii ku káve? Nechajte sa inšpirovať dnešným receptom na prípravu lahodných čokoládových ježov.

Výsledkom je sladké potešenie v podobe čokoládových ježov, ktoré môžete podávať na detskej oslave alebo si jednoducho dopriať ako dokonalý dezert ku káve.

Čokoládové ježe

Spotreba surovín je na 16 ježov:

  • 100 g masla,
  • 60 g práškového cukru,
  • štipka soli,
  • 160 g hladkej múky,
  • jeden balíček pudingového prášku s vanilkovou príchuťou,
  • ½ l mlieka,
  • 2 žĺtky,
  • 150 g cukru,
  • 250 g zmäknutého masla,
  • 40 g kakaového prášku.
  • 1 tortový korpus (buď kúpený alebo vlastnej výroby),
  • 50 g cukru,
  • ½ šálky vody,
  • 100 g mandlí pokrájaných na rezančeky,
  • 300 g čokoládovej polevy.

Z masla, cukru, soli a preosiatej múky vypracujeme krehké cesto. Zabalíme ho do alobalu a odložíme do chladničky na dve hodiny odpočinúť. Z kartónu vystrihneme šablónu v tvare zašpicateného oválu dĺžky 7 cm. Rúru vyhrejeme na 200 °C. Cesto rozvaľkáme na hrúbku ½ cm a podľa šablóny vyrežeme 16 placiek. Upečieme ich na prostrednej priečke rúry (8 až 10 minút) a na kuchynskej mriežke necháme vychladnúť.

Pudingový prášok rozmiešame s 3 polievkovými lyžicami mlieka a rozhabarkujeme v ňom žĺtky. Zvyšné mlieko s cukrom privedieme do varu, zamiešame doň puding a krátko povaríme. Uvarený puding necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do peny. Po lyžiciach primiešame vychladnutý puding. Tri polievkové lyžice krému odložíme na ozdobenie, do zvyšku zamiešame kakao.

Piškótový korpus pokrájame na kocky a dáme do misy, zalejeme vodou prevarenou s cukrom a prikryté necháme 30 minút odležať. Piškótové kocky zmiešame s maslovým krémom tak, aby sa kocky celkom nerozpadli. Krém natrieme na placky z krehkého cesta do tvaru ježa a do krému napicháme mandľové ostne. Hlavičku ježa necháme voľnú. Ježe dáme do chladničky na jednu hodinu stuhnúť. Po stuhnutí polejeme čokoládovou polevou. Z odloženého maslového krému urobíme každému ježovi nos a oči.

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom