Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
medové rezy, pečenie, koláč, rezy, recepty, sladkosť, culinarium
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
shutterstock.com
8. novembra 2014 LifestyleRecepty a nápady od mmSITA Diskusia()

Famózne medové rezy

Koláčik, ktorý dokonalo poteší všetky vaše chuťové zmysly.

Na medové rezy budeme potrebovať

Suroviny:

Cesto

60 g medu, 2 vajcia, 60 g masla, štipka soli, 2 lyžičky sódy bikarbóny, 500 g hladkej múky, 140 g práškového cukru

Krém

200 g sladeného kondenzovaného mlieka, 50 g vlašských orechov, 50 ml umu, 250 g masla

Postup:

Vo vodnom kúpeli rozpustíme med s cukrom a maslom. Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom primiešame vajcia, soľ, sódu bikarbónu a nakoniec preosiatu múku. Hotové cesto necháme odpočinúť 30 minút pri izbovej teplote, rozdelíme ho na 4 diely a z každého vyvaľkáme obdĺžnik. Prenesieme ich na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v rúre predhriatej na teplotu 180 °C asi 20 minút.

Po upečení necháme pláty cesta vychladnúť na papieri a potom papier odstránime. Pláty naskladáme na seba a strany zarovnáme. Odrezky najemno rozmrvíme a zmiešame s nasekanými vlašskými orechmi. Zmes odložíme bokom na posypanie povrchu koláča.

Zmäknuté maslo vyšľaháme s kondenzovaným mliekom a umom na hladký krém, ktorým potrieme postupne pláty a zlepíme ich na seba. Povrch potrieme krémom a posypeme zmesou s orechmi.

Medový koláč uložíme do chladničky na 24 hodín odležať. Potom nakrájame. Nech sa podarí. 🙂

Odporúčané články

Pečená jablková sympfónia Strúhaná maková báseň

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Recepty a nápady

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...