Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Cheesecake
Shutterstock
17. júna 2018 LifestyleRecepty a nápady od DJSITA Diskusia()

Famózny višňový cheesecake

Tiež ste si zamilovali cheesecake? Tak neváhajte a pripravte si ho doma podľa nášho overeného receptu!

Pripravte si tieto suroviny:

Na korpus: 250 g keksy maslové alebo grahamové (Hobbits ) pomleté na prášok, 125 g masla rozpusteného

Na krém: 250 g cream cheese Philadelphia alebo nátierkového masla bez príchute, 500 g jemného krémového tvarohu, 1 kyslú smotanu 250 g, 1 kondenzované sladené mlieko (salko), cukor kryštál (len ak treba dosladiť podľa chuti, salko totiž zmes osladí), 1 kl vanilkovej esencie, 4 vajcia.

Na polevu: Višňový lekvár s kúskami ovocia

Postup:

Pomleté keksy zmiešame s rozpusteným maslom, najlepšie rukou. Hmotou vystelieme dno a asi 2 cm bokov na tortovej forme priemer cca 26 cm. Ak máte menšiu formu, treba prispôsobiť množstvo surovín.

Do veľkej misy dáme cream cheese, tvaroh, smotanu, kondenzované mlieko a ak treba aj cukor. Zmes spolu dobre vyšľaháme mixérom s metličkami. Potom počas šľahania postupne zašľahávame po jednom vajíčka.

Zmes vylejeme do pripravenej formy. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 60 minút, ak treba aj dlhšie. Po dopečení necháme cheesecake v pootvorenej rúre asi hodinu vychladnúť.

Po vybratí z rúry necháme koláč na vzduchu úplne vychladnúť. Potrieme husto višňovým lekárom. Potom ho vložíme na 4 a viac hodín do chladničky. Čím dlhšie vydržíte, tým bude lepší. Ak nevydržíte, nevadí. Pozor, koláčik je prudko návykový! 😀

FOTOGALÉRIA: Aj takto môže vyzerať váš cheesecake!

Odporúčané články

Vynikajúce drobné vianočné pečivo Koláčoterapia – jediná terapia, ktorá chutí sladko

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Bezplatný email raz týždenne s novinkami z DamskaJazda.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Z kategórie Recepty a nápady

Odporúčame

Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.
Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies