Jóga – nájdite odvahu spoznať čaro vlastného vnútra

Jóga – nájdite odvahu spoznať čaro vlastného vnútra
Jóga – nájdite odvahu spoznať čaro vlastného vnútra Thinkstock

Každý deň je pre nás zmesou stresujúcich situácií, množstvom podnetov a myšlienok kradnúcich náš drahocenný čas. Veľakrát však zabúdame na to najdôležitejšie – na seba. Nájdite v sebe odvahu a prostredníctvom cvikov spomaľte.

Takmer nikto z nás nemá čas denne navštevovať fitnes centrá alebo kurzy jógy. Sústreďujeme sa na to, aby sme sa so životom vyrovnávali čo najlepšie, často však zabúdame na to najdôležitejšie – na seba! Nie je to zvláštne, že práve keď prežívame najväčší stres a potrebovali by sme trochu poľaviť, nevieme si takýto luxus dopriať? Namiesto toho neraz mávame pocit, že predtým, ako si konečne oddýchneme, musíme vybaviť ešte veľa vecí. A to dokonca aj vtedy, keď naša šija a chrbát dávajú o sebe vedieť čoraz citeľnejšie.

Tajomstvo slobody je odvaha (Perikles)

Ukradnúť si pre seba pár chvíľ chce odvahu. Odvahu povedať stop! Zhlboka sa nadýchnuť a vydýchnuť, získať rovnováhu, aby sme mohli s novým sebavedomím a energiou pokračovať ďalej.

Vzoprite sa tlaku okolia a buďte slobodným človekom. Pretože nikto vás nemôže k ničomu prinútiť. Tá moc je iba vo vašich rukách a sila rozhodnutia len vo vás!

Jóga nie je len cvičenie

Jóga nepredstavuje len náboženstvo či cvičenie, jóga je filozofia, ktorá má svoje korene v Indii. Toto slovo znamená spojenie tela i duše. Kto praktikuje jógu a správne dýcha, spojuje všetko v jedno, je blízko vlastnej podstaty a zároveň s podstatou okolitého sveta.

Milota Mezeiová

Foto: Mimi Šramová
Jogínka: Nina Menkynová
Styling: Mimi Šramová, Odd Molly
Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom