Guláš podľa prezidentského kandidáta

Guláš podľa prezidentského kandidáta Rada Procházku
Dámskajazda.sk/Roman Skyba
reklama:

Silný prezident varí silný guláš – v zásterách s týmto nápisom nastúpil v sobotu tím prezidentského kandidáta Radoslava Procházku do Majstrovstiev Trnavy vo varení kotlového gulášu.

Na šiestom ročníku tradičnej súťaže sa snažili uspieť medzi 48 tímami. Tajomstvo ich gulášu bolo v rôznych tipoch a receptoch, ktoré kombinovali dokopy. Medzi ingredienciami nechýbalo okrem kvalitného hovädzieho veľa cibule, pivo, červené víno, ani čili papričky.

Pre prezidentského kandidáta nie je varenie gulášu ničím neobvyklým. „Varím rád, hoci teraz menej ako som zvykol. Rád robím cestoviny a rizoto. Guláš varievame v lete na záhrade. Mám veľmi pekný kotlík, dostal som ho na štyridsiatku. S chalanmi varievame guláš buď bravčovo hovädzí alebo divinový. Moji kamaráti sú dokonalí kuchári, vedia perfektne spraviť mäso. Guláš si robíme tak štyrikrát za sezónu.

Dámskajazda.sk/Roman Skyba

Varilo sa od deviatej do štrnástej, keď súťaž vyvrcholila odovzdaním vzoriek. Tie posudzovala porota zložená z odborníkov. Vydržať v mrazivom počasí niekoľko hodín bolo naozaj náročné, no medzi priateľmi to Radoslavovi Procházkovi ušlo: „Mohol som sa tu stretnúť s množstvom ľudí. Mal som skvelý tím, varili sme v družnej atmosfére a aj keď je veľká zima, to ľudské teplo to kompenzuje. V tíme sa stretli moji podporovatelia a priaznivci, veľmi blízki ľudia, na ktorých sa spolieham bez ktorých by to ani nemalo zmysel,“ povedal. Popoludní ho prišla podporiť aj manželka, rodená Trnavčanka.

Mne sa páči, keď sú v Trnave udalosti, ktoré tešia ľudí. Môžeme sa, Trnavčania, stretnúť, porozprávať a byť družní. Pri dobrom jedle ako tu, je to ešte príjemnejšie,“ povedala manželka kandidáta Katarína Procházková.

Tím Radoslava Procházku s číslom 18 na stupienky víťazov nepostúpil, no nikomu z kuchárov to neprekážalo. Rozchádzali sa začmudení, ale v dobrej nálade.

Fotoalbum k článku:

27. januára 2014

reklama:
reklama:

Najčítanejšie za 24 hod

Autor: DJ/PR