Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Hriešne dobré nescafé rezy, koláč, zákusok, recepty
Thinkstock
21. februára 2015 LifestyleRecepty a nápady od mmSITA Diskusia()

Hriešne dobré nescafé rezy

Potešte svojich blízkych chutným kávovým koláčikom.

Budeme potrebovať:

Suroviny na cesto:

5 vajec, 1 hrnček (250 ml) Granka, 1 ½ hrnčeka polohrubej múky, 1 hrnček krupicového cukru, ½ prášku do pečiva, ½ hrnčeka oleja, 130 ml osladenej vychladnutej nescafé kávy, 100 – 120 ml osladenej nescafé kávy na poliatie, lekvár podľa chuti

Suroviny na krém:

500 ml mlieka, 1 ½ balíčka zlatého klasu, 150 ml tmavej čokolády, 100 g masla, 100 ml osladenej kávy, 100 g krupicového cukru, 15 g želatíny, 100 g mascarpone

Postup:

Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme Granko, polohrubú múku s kypriacim práškom, olej a kávu. Spolu premiešame a cesto dáme do vymasteného, múkou vysypaného plechu. Upečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C. Upečené ešte teplé cesto popicháme dreveným špáradlom a pokvapkáme teplou osladenou kávou. Kávu necháme vsiaknuť a po vychladnutí cesto potrieme lekvárom. Navrstvíme krém a odložíme na 8-10 hodín do chladu odstáť. Koláč môžeme dozdobiť čokoládovou polevou alebo čokoládovou ryžou. Po stuhnutí pokrájame.

Krém:

Z mlieka, cukru a zlatého klasu uvaríme puding. Počas chladenia občas premiešame. Maslo a čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Do osladenej kávy dáme napučať želatínu, ktorú potom rozpustíme. Do vychladnutého pudingu vmiešame vychladnutú čokoládu s maslom, mascarpone, dobre vymiešame a potom vmiešame rozpustenú želatínu v káve.

Odporúčané články

Jemný pražský koláč Lahodné pečené jablká so sušeným ovocím

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Recepty a nápady

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...