Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Red Velvet Cupcake
Shutterstock
10. augusta 2014 LifestyleRecepty a nápady od DámskajazdaSITA Diskusia()

Hriešne dobré – Red Velvet cupcakes

Klasický dezert v trochu inom prevedení.

Suroviny: šálka = 250 ml

1/2 šálky preosiatej hladkej múky, 2 PL holandského kakaa, 1 čl soli, 1 a 1/2 šálky cukru, 1 a 1/2 šálky oleja, 2 veľké vajíčka, na špičku noža červenej gélovej pasty, 1 čl vanilkového extraktu, 1 šálku cmaru, 1 a 1/2 čl sódy bikarbóny, 2 čl bieleho vínneho octa.

Cream Cheese krém na ozdobu:

110 g masla, 170 g Cream Cheese (alebo nátierkového masla bez príchute), 1 šálku práškového cukru preosiateho, 1/4 čl vanilkového extraktu.

Postup prípravy:

1. Rozohrejeme rúru na 180 stupňov Celzia. Papierové košíčky uložíme do formy na muffiny. Zmiešame dokopy múku, kakao a soľ.

2. S elektrickým mixérom vymiešame cukor s olejom. Po jednom prišľaháme vajíčka, potom farbu a vanilku,

3. Prišľaháme postupne múkovú zmes po troch častiach, po dvoch častiach postupne pridáme cmar. Premiešame vínny ocot so sódou bikarbónou a primiešame pomocou mixéra k zmesi cesta.

4. Naplníme cestom košíčky do dvoch tretín. Pečieme v rúre asi 20 minút. Koláčiky povyberáme a necháme vychladnúť ma mriežke.

5. Ručným mixérom vyšľaháme maslo izbovej teploty s nátierkovým maslom, cukrom a vanilkou do peny.

6. Cupcakes ozdobíme Cream cheese krémom a dáme vychladiť do chladničky.

Dobrú chuť!

Odporúčané články

Vypadávajú vám vlasy? Pripravte si silné vlasové tonikum iba z troch prísad! Ťahaný jablkový závin

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Recepty a nápady

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...