Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
jedlo, zákusok, koláč, strava, výživa
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
shutterstock.com
3. augusta 2013 LifestyleRecepty a nápady od MiliSITA Diskusia()

Jablkový chlebíček

Máme pre vás opäť prichystaný skvelý recept. Treba len vyskúšať.

Na prípravu budeme potrebovať takzvanú formu „srnčí chrbát“.

Suroviny:

Dve väčšie jablká,

hrsť hrozienok,

2 lyžičky mletej škorice,

4 vajcia, 1 vanilkový cukor,

80 g práškového cukru,

100 g zmäknutého masla,

150 g hladkej múky, 1 sáčok kypriaceho prášku.

Tuk a hrubá múka na formu.

Postup:

Očistené jablká nastrúhame nahrubo a zmiešame s hrozienkami a škoricou. Necháme stáť pokiaľ nevymiešame cesto.

Cesto si pripravíme nasledujúcim spôsobom: Do misy dáme žĺtky, vanilkový i práškový cukor a zmäknutý tuk. Šľaháme 15 minút. Potom pridáme jablkovú zmes, preosiatu múku s práškom do pečiva. Premiešame. Z bielok a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Zamiešame do cesta.

Cesto rovnomerne rozotrieme do tukom vymastenej a múkou vysypanej formy. Povrch zarovnáme a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 150°C asi 25-30 minút. Po upečení ho necháme chvíľu vychladiť. Potom ho opatrne vyklopíme a pocukrujeme.

Odporúčané články

Rýchly natriasaný koláč Skvelý čučoriedkový koláč

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Bezplatný email raz týždenne s novinkami z DamskaJazda.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Z kategórie Recepty a nápady

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies