Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
jahodový koláč, torta, jedlo, pečenie, recepty, jahody, ovocie,
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
shutterstock.com

Jahodová mňamka

Jahôdky sladučké. Dnes máme pre vás recept, kde dokonale vynikne ich chuť. Vyskúšajte.

Na jahodovú mňamku budeme potrebovať:

Cesto: 200 g hladkej múky, štipka soli, 100 g masla, 0,12 l smotany na šľahanie

Plnka: 0,3 l mlieka, 80 g krupicového cukru, 1 pudingový prášok s vanilkovou príchuťou, 100 g masla, 300 g jahôd, 1 tortové želé

Postup:

Múku preosejeme so štipkou soli a pridáme na malé kúsky nakrájané maslo a smotanu. Všetko spolu spracujeme na hladké vláčne cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chladničke asi 30 minút odležať. potom ho rozvaľkáme na okrúhly plát a vyložíme ním formu s priemerom 30 cm. Povrch cesta poprepichujeme vidličkou, položíme naň alobal a popritláčame. Predpečieme ho pri teplote 200 °C asi 15 minút, odstránime alobal a korpus dopekáme ďalších 15 minút. Po upečení ho necháme vychladnúť vo forme.

Krém:

Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý krém, ktorý necháme za stáleho miešania vychladnúť. Krém rozšľaháme elektrickým šľahačom a pridáme na kúsky nakrájané maslo. Všetko spolu vyšľaháme na hladký krém, ktorý rozotrieme na vychladnutý korpus a na povrch naukladáme nakrájané jahody. Koláč uložíme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí ho polejeme želé, ktoré uvaríme podľa návodu na obale.

Odporúčané články

Lahodná jahodová pena Jemná čerešňová bublanina

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Recepty a nápady

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...