Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
jemná kakaová torta, torty, recepty, pečenie, zákusok, koláč
Thinkstock
3. januára 2015 LifestyleRecepty a nápady od mmSITA Diskusia()

Jemná kakaová torta

Ďalšia maškrta pre vás. Vyskúšajte recept.

Na cesto budeme potrebovať:

4 vajcia, 4 lyžice práškového cukru, 1 lyžica kakaa, 4 lyžice polohrubej múky, 30 g posekaných vlašských orechov

Krém:

350 ml mlieka, 100 g krupicového cukru, 250 g mascarpone, 1 balíček vanilkového pudingu, 2 lyžice kakaa, 100 g vanilkového Pribináčka, 6 plátkov želatíny, 150 ml mlieka, 120 g nutely

Postup:

Žĺtka vyšľaháme s práškovým cukrom. Pridáme po lyžiciach polohrubú múku, kakao a do tuha vyšľahaný sneh z bielkov. Nakoniec zamiešame posekané orechy. Cesto vylejeme do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy a vo vyhriatej rúre upečieme. Po upečení necháme vychladnúť.

Z mlieka, cukru a vanilkového pudingu uvaríme krém, ktorý občas počas chladenia premiešame. Mascarpone vymiešame s Pribináčkom, nutelou a s preosiatym kakaom. Pridáme vychladnutý puding, dobre zmiešame a vlejeme mlieku rozpustenú želatínu. Opäť premiešame. Vychladnuté cesto pokvapkáme ovocnou šťavou, natrieme plnku a odložíme do chladu na 7 hodín stuhnúť. Po stuhnutí povrch torty posypeme preosiatym kakaom a dozdobíme.

Odporúčané články

Falošná gaštanová torta Tvarohovo zemiaková torta

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Recepty a nápady

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...