Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Jemný pražský koláč
Thinkstock
31. januára 2015 LifestyleRecepty a nápady od mmSITA Diskusia()

Jemný pražský koláč

Chutná maškrta od našich susedov. Len upiecť.

Na Jemný pražský koláč budeme potrebovať

Cesto:

0,125 l vlažného mlieka, 40 g krupicového cukru a 30 g droždia, ďalej budeme potrebovať 300 g hladkej múky, ½ lyžičky soli, 1 vajce, 60 g masla, 1 vajce na potretie, 50 g mandľových lupienkov na ozdobenie.

Krém:

50 g krupicového cukru, ½ litra mlieka, 2 balíčky pudingového prášku s vanilkovou príchuťou, 2 žĺtky, 50 g práškového cukru, 100 g masla

Postup:

Z časti mlieka, lyžice cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme na teplom mieste vykysnúť. Múku preosejeme so soľou, pridáme zvyšný cukor, zvyšné mlieko, vajce, vykysnutý kvások a rozpustené maslo.

Všetko spracujeme na hladké cesto, ktoré necháme kysnúť pol hodinu. Po vykysnutí cesto zľahka premiesime, rozdelíme na polovice a vytvoríme dva guľaté bochníky. Uložíme ich na plech a necháme znovu približne 20 minút kysnúť. Po nakysnutí potrieme povrch rozšľahaným vajcom a posypeme mandľovými lupienkami. Pečieme v rúre predhriatej na teplotu 180 °C asi 30 minút. Po upečení necháme bochníky vychladnúť a potom ich prekrojíme vodorovne na polovice.

Pripravíme si hustý krém, ktorý uvaríme z mlieka, krupicového cukru a pudingového prášku. Odstavíme z ohňa a miešame ho do úplného vychladnutia. Žĺtky vyšľaháme v horúcom vodnom kúpeli s práškovým cukrom do hustej peny. Zľahka vmiešame do vychladnutého rozšľahaného pudingového krému a potom spolu s maslom vyšľaháme na hladký krém, ktorým spojíme rozkrojené polovice bochníkov. Necháme v chladničke stuhnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Odporúčané články

Mrkvová bábovka Krehké fánky od babičky

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Recepty a nápady

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...