Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
jogurtový koláč, recepty, černice, zákusok, ovocie
shutterstock.com
17. mája 2014 LifestyleRecepty a nápady od mmSITA Diskusia()

Jogurtový koláč s černicami

Recept, ktorý sa dá zvládnuť do hodiny a výsledok stojí za to.

Na jogurtový koláč s černicami budeme potrebovať:

Cesto: 300 g bieleho jogurtu, 1 vajce, 300 g práškového cukru, 300 g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok do pečiva, 200 g černíc, tuk na vymastenie a polohrubá múka na vysypanie formy, 50 g polohrubej múky na obalenie černíc.

Mandľová mrvenička: 30 g masla, 2 vanilkové cukry, 30 g mandlí, 20 g polohrubej múky, práškový cukor na posypanie.

Postup: Jogurt zmiešame s vajcom, práškovým cukrom a preosiatou múkou s kypriacim práškom. Pripravíme redšie cesto, ktoré vylejeme do okrúhlej formy (priemer 28 cm) s vyšším okrajom vymazanej tukom a vysypanej múkou. Na cesto rozložíme černice obalené v polohrubej múke a pečieme v rúre predhriatej na teplotu 160 °C asi 15 minút.

Maslo rozpustíme v kastróliku, odstavíme a pridáme vanilkový cukor, ošúpané a nasekané mandle i múku. Spracujeme mäkšiu mrveničku, ktorou posypeme zapečený koláč. Mrvenička vytvorí väčšie hrudky. Koláč dopekáme pri teplote 180 °C asi 30 minút. Po upečení ho necháme vychladnúť vo forme a potom nakrájame na kúsky. Ak sú černice kyslejšie, môžeme koláč pocukrovať.

Odporúčané články

Babičkina maškrta Vaječné venčeky

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Recepty a nápady

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...