Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
koláč, recepty, klasický pieskový koláč, zákusok, jedlo,
shutterstock.com
1. marca 2014 LifestyleRecepty a nápady od MiliSITA Diskusia()

Klasický pieskový koláč

Recept na jemný múčnik z piškótového cesta.

Na Klasický pieskový koláč budeme potrebovať:

Spotreba surovín je na chlebíkovú (hranolovú) formu dĺžky 30 cm.

1/2 vanilkovej tobolky, 5 vajec, 250 g krupicového cukru, štipka soli, 125 g hrubej múky, 125 g maizeny, 170 g masla. Práškový cukor na posypanie, maslo a múka na vymastenie a vysypanie formy.

Postup:

Formu vymastíme a vysypeme múkou. Rúru vyhrejeme na 190 °C. Vanilkovú tobolku rozrežeme a vyškrabeme dreň. Vajcia, cukor, citrónovú kôru, soľ a vanilkovú dreň šľaháme vo vodnom kúpeli, kým zmes nie je teplá. Potom ju vyberieme z kúpeľa a miešame až do vychladnutia.

Do vychladnutej zmesi zamiešame preosiatu múku s maizenou. Maslo roztopíme a teplé, nie však horúce, zamiešame do cesta. Formu naplníme cestom, nahladko zarovnáme a pečieme 40 až 45 minút na druhej priečke rúry odspodu. Po vychladnutí koláč posypeme práškovým cukrom.

Odporúčané články

Vynikajúci mrkvový koláč Lahodné jablkové mafiny

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Recepty a nápady

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...