Kráľovské raňajky: Sedliacka omeleta

Omeleta, raňajky, vajcia, varenie, recept, jedlo, strava, culinarium
shutterstock.com

Raňajky sú najdôležitejším jedlom dňa. Urobte si ich dnes poriadne kráľovské.

Sedliacka omeleta

Suroviny:

3 vajcia, 200 g zemiakov, 80 g paradajok, jeden strúčik cesnaku, jedna cibuľa, 20 g masla, 40 g syra, 2 lyžičky olivového oleja, ľadový šalát, mleté čierne korenie, soľ, 2 g cukru, 1 lyžička posekanej pažítky

Postup:

Zemiaky uvarte v šupke, očistite ich a nakrájajte na kocky. Cesnak a cibuľu nasekajte najemno. Vajcia rozbite do misky. Na masle orestujte cibuľku, pridajte zemiaky a cesnak. Vlejte osolené i okorenené vajíčka zmiešané s pažítkou. Premiešajte a pridajte paradajky.

Keď bude omeleta zo spodku do zlata, opatrne ju otočte. Poukladajte na ňu plátky syra a nechajte dopiecť. V miske vymiešajte olej s cukrom, soľou a korením. Touto zálievkou ochuťte umytý ľadový šalát a podávajte s omeletou.

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom