Krása skrytá v prírode: 11 potravín, ktoré sa dajú využiť na prípravu masiek

Masky a zábaly
Thinkstock
reklama:

Na prípravu masiek a zábalov sa dá využiť naozaj všeličo. Samotná chladnička nám ponúka množstvo výborných potravín, ktoré obsahujú účinné zložky pomáhajúce našej pleti.

Dnes sa dozviete ďalšie recepty na výrobu skrášľujúcich prípravkov. Nezabudnúť si očistiť pleť ( o tom viac tu ), nájsť pár voľných chvíľ pre seba, otvoriť chladničku a… a jednoducho vyskúšať . Veď predsa, ktorá z nás by nechcela byť stále mladá a krásna.

Maska z ovsených vločiek

2 lyžice zomletých ovsených vločiek zmiešame s 3 až 4 lyžicami smotany alebo mlieka a necháme napučať. Vzniknutú masu nanesieme na tvár a na krk a necháme pôsobiť 15 – 20 minút. Potom ju zmyjeme.

 

Maska zo smotany a mrkvovej šťavy

1 žĺtok vymiešame s 2 lyžicami smotany a 1 lyžicou mrkvovej šťavy. Masku po nanesení necháme pôsobiť 20 minút.

Maska zo sušeného mlieka a medu

Lyžičku sušeného mlieka zmiešame s prevarenou vlažnou vodou a lyžičkou zohriateho medu. Masu nanesieme na tvár, krk a hornú časť hrude a po 20 minútach pôsobenia ju zmyjeme teplou vodou.

Maska z tvarohu a medu

2 lyžice tvarohu vymiešame s 1 lyžicou medu a pridáme niekoľko kvapiek rastlinného oleja. Zmes nanesieme na tvár a na krk. Maska má pôsobiť 10 minút.

Maska zo zemiakov

Uvarené a rozmiagané zemiaky zmiešame s mliekom a ovocnou šťavou (citrónovou, jahodovou, rajčiakovou, uhorkovou a pod.) na kašičku. Masku po nanesení necháme pôsobiť 20 minút, potom zmyjeme.

Maska zo žĺtka, oleja a citróna pre suchú pleť

Žĺtok rozotrieme, postupne doň zamiešame 1 lyžicu oleja a primiešame po kvapkách šťavu z polovice citróna alebo pomaranča. Masku nanesieme na tvár i na krk a prikryjeme navlhčenou gázou. Necháme pôsobiť 20 minút, potom zmyjeme.

Nabudúce si niečo povieme o pleťových vodách.

12. marca 2017

Odporúčané články

reklama:
reklama:

Najčítanejšie za 24 hod

Autor: Lota