Krehký jablkovo hruškový nákyp

koláč, pečenie, recepty, jablkovo hruškový nákyp
Thinkstock
reklama:

Ovocné koláče patria medzi tie najlepšie. Dnes opäť jeden recept pre vás, po ktorom si budete oblizovať prsty.

Na jablkovo hruškový nákyp budeme potrebovať

Suroviny

1/2 kg jabĺk, 1/2 hrušiek, 200 g masla, 200 práškového cukru, 1/2 lyžičky škorice, 1 vanilkový cukor, štipka soli, 200 g orechov, 200 g strúhanky, 50 g polohrubej múky, 6 vajec, tuk a strúhanka na vymastenie a vysypanie zapekacej misy, 200 ml smotany, 50 g kryštálového cukru, citrónová kôra

Postup

Maslo rozpustíme, pridáme práškový a vanilkový cukor, škoricu, citrónovú kôru a štipku soli. Všetko premiešame, pridáme pomleté vlašské orechy, strúhanku a postupne vmiešame štyri vyšľahané vajcia.

Zapekaciu misu vymastíme tukom a vysypeme strúhankou, naplníme cestom. Poukladáme naň štvrtinky jabĺk i hrušiek a vložíme na 25 minút do rúry vyhriatej na 200 °C.

Zostávajúce dve vajcia zmiešame so smotanou, kryštálovým cukrom i múkou a vylejeme na ovocie. Nákyp znovu vložíme do rúry a pečieme asi 20 minút doružova.

18. októbra 2014

reklama:
reklama:

Najčítanejšie za 24 hod

Autor: mm

Sardinková pochúťka

šalát so sardinkami, jedlo, výživa

Sardinková pochúťka Ingrediencie 1 Calvo sardinky v slnečnicovom alebo olivovom oleji primerané množstvo šalátových listov 1 jarná cibuľka 1 paradajka 1 … Čítať ďalej