Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
koláč, pečenie, recepty, jablkovo hruškový nákyp
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Thinkstock
18. októbra 2014 LifestyleRecepty a nápady od mmSITA Diskusia()

Krehký jablkovo hruškový nákyp

Ovocné koláče patria medzi tie najlepšie. Dnes opäť jeden recept pre vás, po ktorom si budete oblizovať prsty.

Na jablkovo hruškový nákyp budeme potrebovať

Suroviny

1/2 kg jabĺk, 1/2 hrušiek, 200 g masla, 200 práškového cukru, 1/2 lyžičky škorice, 1 vanilkový cukor, štipka soli, 200 g orechov, 200 g strúhanky, 50 g polohrubej múky, 6 vajec, tuk a strúhanka na vymastenie a vysypanie zapekacej misy, 200 ml smotany, 50 g kryštálového cukru, citrónová kôra

Postup

Maslo rozpustíme, pridáme práškový a vanilkový cukor, škoricu, citrónovú kôru a štipku soli. Všetko premiešame, pridáme pomleté vlašské orechy, strúhanku a postupne vmiešame štyri vyšľahané vajcia.

Zapekaciu misu vymastíme tukom a vysypeme strúhankou, naplníme cestom. Poukladáme naň štvrtinky jabĺk i hrušiek a vložíme na 25 minút do rúry vyhriatej na 200 °C.

Zostávajúce dve vajcia zmiešame so smotanou, kryštálovým cukrom i múkou a vylejeme na ovocie. Nákyp znovu vložíme do rúry a pečieme asi 20 minút doružova.

Odporúčané články

Lahodné jablkové mafiny Obrátený jablkový koláč

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Recepty a nápady

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...