Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
slivkový závin, pečenie, recepty, štrúdľa, koláč
Thinkstock
16. novembra 2014 LifestyleRecepty a nápady od mmSITA Diskusia()

Krehký slivkový závin

Medzi najobľúbenejšie sladkosti starých mám určite patria ovocné záviny. Dnes máme pre vás recept na jeden z nich.

Na slivkový závin budeme potrebovať

450 g sliviek, 150 g masla, 200 g strúhanky, 150 g kryštálového cukru, 100 g hrozienok, 1 lístkové cesto, 2 balíčky škoricového cukru, 1 vajce, múku na posypanie dosky

Postup:

V panvici nasucho opražíme strúhanku s cukrom. Potom v hrnci rozpustíme maslo, slivky vykôstkujeme a nakrájame na štvrtinky.

Hrozienka na chvíľu ponoríme do studenej vody. Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, potrieme polovičnou dávkou roztopeného masla a posypeme opraženou strúhankou s cukrom.

Navrch rovnomerne rozložíme hrozienka pomiešané so slivkami, posypeme škoricovým cukrom a pokvapkáme zvyšným maslom.

Závin opatrne stočíme, potrieme vajíčkom a upečieme dozlatista.

Odporúčané články

Výborný sirup z černíc Famózne medové rezy

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Recepty a nápady

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...