Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Linecké koláče
Thinkstock
7. decembra 2014 LifestyleRecepty a nápady od DámskajazdaSITA Diskusia()

Linecké pečivo na Vianočný stôl

Vyskúšajte tento tradičný recept na Linecké cesto z Linzu.

Pripravíme si tieto suroviny:

150 g masla, 230 g hladkej múky, 110 g práškového cukru, 3 žĺtky, kyselkavý lekvár, práškový a vanilkový cukor na obaľovanie

Príprava:

1. Do chladného masla zapracujeme ostatné suroviny. Odložíme na pár hodín do chladu, potom vyvaľkáme a vykrajujeme požadované tvary. Pečieme pri teplote 170 stupňov Celzia asi 8-10 minút, alebo kým jemne nezružovejú.

2. Vychladnuté spájame kyselkavým lekvárom, napríklad ríbezľovým, malinovým, alebo marhuľovým.

3. Posypeme vanilkovým cukrom zmiešaným s práškovým, alebo celé keksy v tejto zmesi obalíme.

Odporúčané články

Vyrobte si čistiace papierové obrúsky na tvár Baklažánová pizza bez výčitiek, po ktorej sa nepriberá

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Recepty a nápady

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...