Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
medovníčky, Vianoce, vianočná dekorácia, medovníky, pečenie, recept
Thinkstock
28. novembra 2015 LifestyleRecepty a nápady od mmSITA Diskusia()

Mäkké vianočné medovníčky

Bez medovníkov nie sú Vianoce Vianocami. Máme pre vás recept na chutné medovníčky, ktoré rýchlo zmäknú.

Na mäkké vianočné medovníčky budeme potrebovať

Cesto:

450 g hladkej múky, 50 g mletých orechov, 1 kávová lyžička škorice, trocha mletých klinčekov, 1 čajová lyžička sódy bikarbóny, 150 g práškového cukru, 125 g Helie, 4 polievkové lyžice tekutého medu, 2 vajcia

Postup:

Múku, orechy, škoricu, klinčeky, sódu bikarbónu a práškový cukor dobre premiešame. Pridáme tuk, med a vajíčka. Dobre vymiesime, zakryjeme cesto a necháme pri izbovej teplote 2 – 3 hodiny odpočívať.

Potom na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Formičkou vykrajujeme ľubovoľné tvary.

Poukladáme ich na vymastený plech (nie vymúčený) ďalej od seba a potrieme rozšľahaným vajíčkom. V dobre teplej rúre pečieme asi 5 minút. Pozrieme najskôr po troch minútach. Upečené zdobíme bielkovou polevou.

Bielková poleva

Na 1 bielok použijeme 160 g práškového cukru a 2 kvapky citrónovej šťavy.

Postup:

Bielka šľaháme a postupne pridávame preosiaty práškový cukor a citrónovú šťavu.

Odporúčané články

Vianočné pečenie: Medvedie labky Božské karamelové veterníky

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Recepty a nápady

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...