Masky a zábaly z rastlín pre všetky typy pleti

Masky a zábaly z rastlín pre všetky typy pleti
Masky a zábaly z rastlín pre všetky typy pleti Thinkstock

Príroda v sebe ukrýva veľkú moc, ktorá sa dá využiť i v prospech vášho zdravia a krásy.

Práve dnes sa dozviete niekoľko receptov, ktoré vám pomôžu k hladkej a hebkej pleti. Pred nanášaním masky či zábalu si však tvár najskôr pripravte.

O tom sme si hovorili v predchádzajúcom článku , ktorý nájdete tu:

Masky a zábaly si potom môžete urobiť podľa nasledujúcich receptov:

Maska z banána

Dužinu banána roztlačíme vidličkou, nanesieme ju na tvár a na krk a necháme pôsobiť 10 – 15 minút. Maska je vhodná aj citlivú pleť.

Šťava z čerstvej drene boráka lekárskeho

Prikladá sa na tvár ako zábal, ktorý zjemňuje a vyhladzuje pokožku, sťahuje vlásočnice, následkom čoho sčervenená tvár zbledne.

Zábal z čajoviny

Kvety bazy čiernej, kvety lipy, kvety rumančeka.

Čajoviny zmiešame rovnakým dielom a zalejeme ich horúcou vodou. Vzniknutú kašovitú zmes priložíme ešte teplú na tvár a prikryjeme gázou. Na túto vrstvu priložíme ešte ďalšiu vrstvu gázy, aby sa kaša nezošmykla. Necháme pôsobiť 20 minút.

Pozrite si masky na tvár v týchto e-shopoch:

Výživná maska z jahodovej drene a zemiakov

Do rozmiaganých záhradných jahôd prilejeme mlieko a pridáme rozmiagané varené zemiaky. Masku necháme pôsobiť 20 minút. Potom tvár umyjeme rumančekovým záparom alebo len teplou vodou. Jahody obsahujú síru, ktorá veľmi priaznivo pôsobí na pleť.

Maska zo záparu listov alebo púčikov jelše lepkavej

50 g čajoviny prelejeme 0,5 litra vriacej vody. Zápar zmiešame s ovsenou múkou na kašu. Maska dobre čistí a napína pleť. Zároveň podporuje prekrvenie pokožky. Nanesieme ju na pleť a necháme pôsobiť asi 20 minút.

Maska z droždia s mrkvou – výživná

V mlieku rozdrobíme droždie a pridáme toľko nastrúhanej mrkvy pokvapkanej olivovým olejom, až vznikne kašovitá hmota. Masku necháme pôsobiť 20 minút. Potom tvár umyjeme teplou vodou.

Chcete vedieť viac skvelých receptov na prípravu domácich masiek a zábalov? Tak nás čítajte i ďalej.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom