Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
vianočný stromček, perníkový stromček, medovníkový stromček, perník
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
shutterstock.com
14. decembra 2013 LifestyleRecepty a nápady od MiliSITA Diskusia()

Medovníkový vianočný stromček

Pripravte si stromček už dnes a okrem dobroty získate i krásnu dekoráciu.

Spotreba surovín na jeden Vianočný medovníkový stromček

100g masla, 250 g medu, 125 g cukru, ½ balíčka medovníkového korenia, 600 g hladkej múky, 2 čajové lyžičky kakaového prášku, ½ balíčka prášku do pečiva, 1 vajce. Maslo na vymastenie plechu.

Na polevu:

1 bielok, 1 šálka práškového cukru, malé červené sviečky (nemusia byť).

Postup:

Plech vymastíme. Maslo, med, cukor, medovníkové korenie zmiešame, povaríme a necháme vychladnúť. Múku, kakao, prášok do pečiva a soľ preosejeme na dosku, pridáme vajce, medovú zmes a vypracujeme cesto, ktoré necháme cez noc pri izbovej teplote odpočívať. Z lepenky si vystrihneme šablóny na deväť hviezd s priemerom 5 až 15 cm a na 7 koliesok s priemerom 3 cm.

Rúru vyhrejeme na 200 °C. Cesto rozvaľkáme na hrúbku ½ cm a vyrežeme hviezdy a kolieska. Pečieme ich desať minút na prostrednej priečke rúry. Ešte horúce vyložíme z plechu a necháme vychladnúť.

Bielok vymiešame s primeraným množstvom cukru na hustú hmotu. Medzi dve hviezdy vložíme vždy jedno koliesko a zlepíme cukrovou hmotou. Najmenšiu hviezdu pripevníme navrch stromčeka v kolmej polohe. Stromček posypeme zvyšným práškovým cukrom a sviečky prilepíme cukrovou polevou na vyčnievajúce hroty hviezd.

Odporúčané články

Vianočné inšpirácie z dielne slovenských návrhárov Orechové hviezdičky

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Recepty a nápady

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...