Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
medvedie labky, tlapky, koláče, pečenie, vianočné pečivo, jedlo, Viano
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
mm
7. decembra 2018 LifestyleRecepty a nápady od Milota MezeiováSITA Diskusia()

Vianočné pečenie: Medvedie labky

Bez tejto chutnej maškrty by snáď u nás neboli ani Vianoce. Recept pochádza z kulinárskeho časopisu zo sedemdesiatich rokov.

Na Medvedie labky budeme potrebovať:

230 g hladkej múky, 160 g práškového cukru, štipka mletej škorice, štipka tlčeného klinčeka, 30 g kakaa, 80 g mletých jadier lieskových orieškov alebo vlašských orechov, 170 g masla, vanilkový cukor na obaľovanie.

Postup:

Hladkú múku, práškový cukor, mletú škoricu, tlčený klinček preosejeme, pridáme kakao, mleté jadrá lieskových alebo vlašských orechov a na tenké plátky pokrájané maslo. Z prísad spracujeme cesto, sformujeme do tvaru valčeka a pokrájame na rovnaké veľké kúsky podľa veľkosti formičiek. V stredne vyhriatej rúre pečieme do zlatista. Keď sa prudko pečú, prikryjeme ich papierom na pečenie. Pretože medvedie labky majú spodnú časť v dvojitom brnení, pečieme ich v dolnej časti rúry. Len tak sa rovnomerne upečú. Upečené necháme chvíľu na plechu vychladnúť, potom formičky obrátime a poklepom na dno medvedie labky vyklopíme. Ešte teplé obaľujeme vo vanilkovom cukre.

K téme

5 spôsobov flirtovania: Ktorý je ten váš? 11 vecí, ktorých sa váš partner desí

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Bezplatný email raz týždenne s novinkami z DamskaJazda.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

K téme

Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.