Mrkvová bábovka

Mrkvová bábovka, koláč, recepty, pečenie, zákusok
Thinkstock

Chutnou bábovkou nikdy nič nepokazíte.

Na Mrkvovú bábovku budeme potrebovať

Suroviny

350 g najemno postrúhanej mrkvy, 160 g práškového cukru, 350 g polohrubej múky, 300 ml smotany na šľahanie, 1 vanilkový cukor, 2 lyžice medu, 4 lyžice oleja, 2 vajcia, 2 lyžičky nastrúhanej pomarančovej kôry, 1 kypriaci prášok

Postup

Očistenú mrkvu najemno postrúhame. Vajíčka vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom a s medom.

Prilejeme olej, smotanu, postupne pridáme preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom, pomarančovú kôru a nakoniec vmiešame postrúhanú mrkvu.

Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku. Vo vyhriatej rúre upečieme.

Vychladnutú bábovku posypeme práškovým cukrom a pokrájame.

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom