Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Mrkvove satocky s rebarborou.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
14. mája 2016 LifestyleRecepty a nápady od DamskaJazda.skSITA Diskusia()

Mrkvové šatôčky s rebarborou

Rebarbora patrí medzi najchutnejšie jarné plodiny. V našich podmienkach rastie najmä v období od mája do polovice júna.  Aké pochúťky z nej vykúzlite? Nechajte sa inšpirovať. Tu je prvý z receptov.

MRKVOVÉ ŠÁTÔČKY S REBARBOROU

 

Cesto:

  • 450 g hladkej pšeničnej alebo špaldovej múky
  • 250 g odležaná Hera Maslová príchuť
  • 250 g najemno nastrúhanej mrkvy
  • 1 prášok do pečiva
  • štipka soli

Náplň:

  • 4 stonky rebarbory
  • 4 veľké jahody
  • 150 g trstinového cukru

Postup:

Do misy nasypte múku, prášok do pečiva a štipku soli. Dôkladne premiešajte. Pridajte nastrúhanú mrkvu a na menšie kúsky nakrájanú rastlinnú tukovú nátierku Hera Maslová príchuť. Premiešajte ručne alebo miesiacim hákom, v prípade, že použíjete kuchynský robot. Vypracujte hladké, nelepivé cesto. To nechajte odpočívať asi hodinu v chladničke. Medzitým si pripravte náplň.

Rebarboru olúpte a nakrájajte na malé kúsky. Vsypte do hrnca, zasypte cukrom a pri miernej teplote rozvarte úplne domäkka. Môže sa stať, že sa vám vyvarí veľa tekutiny. V takom prípade pridajte trochu vody. Nepreháňajte to, lebo výsledná zmes by mala byť hustá ako marmeláda. Pridajte nadrobno nasekané jahody a ešte 2 minúty povarte. Nechajte vychladnúť.

Cesto vyvaľkajte na pracovnej doske zľahka vysypanej múkou. Plát by mal byť silný maximálne pol centimetra. Vykrajujte kolieska, pohárikom alebo formičkou.

Do stredu kolieska dajte lyžičku rebarborovej náplne. Prehnite a okraje poriadne pritlačte k sebe.

Pečte v rúre vyhriatej na 160 °C asi 25 minút, kým nezružovejú.

Odporúčané články

Tieto recepty vám dodajú energiu Vynikajúci rebarborový koláč s tvarohom

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Bezplatný email raz týždenne s novinkami z DamskaJazda.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Z kategórie Recepty a nápady

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies