Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
mrkvový koláč, pečenie, recept, mrkvovo-čokoládový mlsník, mrkva,
shutterstock.com
28. júna 2014 LifestyleRecepty a nápady od mmSITA Diskusia()

Mrkvovo-čokoládový mlsník

Ani dnes na vás nezabudneme so skvelým receptom. Nech sa vydarí.

Suroviny:

4 vajcia, 100 g práškového cukru, 1 lyžica nastrúhanej citrónovej kôry, 1 vanilkový cukor, 50 g krupicového cukru, 100 g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok do pečiva, 1/2 lyžičky škorice, 70 g mliečnej čokolády, 300 g mrkvy, tuk na vymastenie a polohrubá múka na vysypanie plechu.

Poleva:

100 g čokoládovej polevy, mrkvičky z marcipánu na ozdobenie (nemusia byť)

Postup:

Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Bielky vyšľaháme s krupicovým cukrom na tuhý sneh. Obe hmoty zľahka spojíme a potom vmiešame nastrúhanú citrónovú kôru, štipku soli, najemno pomleté orechy, preosiatu múku so škoricou a kypriacim práškom.

Nakoniec pridáme čokoládu nasekanú na kúsky a očistenú, nahrubo nastrúhanú mrkvu. Všetko dobre premiešame a dáme na plech s vyšším okrajom, ktorý sme vopred vymazali tukom a vysypali múkou. Pečieme v rúre predhriatej na teplotu 180 °C asi 30 minút.

Po upečení necháme krátko vychladnúť na plechu a potom vyklopíme na mriežku. Po úplnom vychladnutí potrieme zohriatou polevou. Nakrájame na porcie a ozdobíme marcipánovou mrkvičkou.

Odporúčané články

Vynikajúci mrkvový koláč Skvelý orechovo rebarborový koláč

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Recepty a nápady

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...