Na Slovak Food Festivale si zasúťažili aj médiá

Slovak Food Festival 2015
SITA/Ján Slovák

Aj tento rok sa počas festivalu, ktorý sa konal pod bratislavským hradom, uskutočnila súťaž médií vo varení. Dámska jazda samozrejme nemohla chýbať.

V dňoch od 21.05.2015 do 24.5.2015 sa v exteriéroch bratislavského hradu konal už šiesty ročník Slovak Food Festivalu. Tak ako za posledné roky, aj tento rok sobota patrila súťaži vo varení zástupcom najznámejších médií, ktorej sa zúčastnilo šesť odhodlaných tímov.

Tento rok bola vyhlásená téma jarné steakovanie, pričom odhalenou surovinou bol práve Rib Eye Steak. Opäť sa zopakovalo, že súťažné tímy dostali k dispozícii debničku s tajnými surovinami, z ktorých za 45 minút mali uvariť vynikajúce jedlo a preukázať tak svoje kulinárske schopnosti. Takisto aj v tomto ročníku nechýbala jedna tajná ingrediencia, ktorú si súťažiaci mohli do súťaže priniesť.

Okrem samotného varenia si tento rok organizátori pre súťažné tímy vymysleli aj vedľajšiu súťažnú disciplínu. Bol to test zručnosti a jeden zástupca z každého družstva sa podujal na čistenie špargle. Počas súťaženia sa zohľadňovala rýchlosť, presnosť, ale aj celkový estetický dojem. Najšikovnejším čističom špargle sa stal zástupca z tímu TA3.

Tento rok svojim prísnym okom, ale aj vycibrenými chuťovými pohárikmi, súťaž a kulinárske umenie zástupcov médií hodnotila porota v zložení troch vynikajúcich kuchárov, a to Vojto Artz, Peter Ďurčo a Justin Topoľský.

Po gongu, ktorý ohlásil ukončenie súťaže, sa porota pustila do degustovania pripravených jedál. Prekvapením tohto ročníka súťaže médií vo varení sa stali zástupcovia TV JOJ, ktorí od predchádzajúceho roku preukázali najväčší posun. Z minuloročného posledného miesta sa prebojovali na prvú priečku! Druhé miesto obsadila TV Markíza a tretie miesto získal portál bookio.sk.

Víťazom gratulujeme a tešíme sa na ďalší ročník Slovak Food festivalu.

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom