Najobľúbenejší chlieb Slovákov: Tohto víťaza by ste nečakali!

Foto2.png

(DJ/PR) Vytráca sa zo slovenských domácností vôňa čerstvo napečeného chleba? Aj na túto otázku prináša odpoveď májový prieskum spoločnosti BILLA Slovensko, zameraný na naše chlebové a pečivové chúťky. Výsledky vás možno prekvapia!

Ideme celozrnnou cestou

Pšenično-ražný chlieb, ktorý mnohí z nás považujú za neprekonateľnú klasiku a asociujú si jeho chuť s chuťou detstva, prekvapivo nie je naším najobľúbenejším chlebom. Zdá sa, že čoraz viac ľudí kráča s dobou a s trendmi zdravého životného štýlu, pretože až 54 percent Slovákov v prieskume prezradilo, že uprednostňuje na tanieroch celozrnné pekárenské výrobky.

Celozrnná múka, ktorú výživoví špecialisti vyzdvihujú kvôli vyššiemu podielu vlákniny a pre telo dôležitých minerálnych látok, je zároveň najžiadanejším dopytovým artiklom, ako naznačili odpovede respondentov. 53 percent Slovákov by v predajniach potravín uvítalo väčší výber celozrnného chleba a pečiva.

Cerealna bageta payesita.png

BILLA tip: Medzi desiatkami nových produktov v sortimente chleba a pečiva v predajniach BILLA nájdete od mája aj celozrnnú ražnú kocku s obsahom až 70 % celozrnnej ražnej múky v BIO kvalite. Prospieva dobrému tráveniu a vďaka nižšiemu glykemickému indexu predlžuje pocit sýtosti. Kompaktný tvar kocky robí z pečiva perfektný základ pre obloženú desiatu, stačí pridať obľúbenú nátierku, syr či zeleninu.

Ochutnajte „štíhly“ chlieb

Chlieb náš každodenný? Tak na tento prežitok rovno zabudnite! Len mizivé 4 percentá Slovákov si denne doprajú päť a viac krajcov chleba. Najpočetnejšia skupina respondentov, 41 percent, chlieb síce jedáva, no nie pravidelne a nie každý deň. K očierneniu povesti chleba zrejme vedú aj povery, že sa z tejto potraviny rýchlo priberá. Podľa prieskumu im verí 78 percent Slovákov.

Bio celozrnny spaldovy rozok.png

BILLA tip: Musí skončiť každý krajec chleba či pečiva na vašich stehnách? Určite nie, stačí si vybrať nízkosacharidový variant a obľúbenej obilninovej pochúťky sa nemusíte vzdávať, ani keď ste na diéte. Ochutnajte podušku so zníženým obsahom sacharidov a zvýšeným obsahom bielkovín, ideálnu po tréningu či náročnom dni v práci.

Na pultoch Billy ako doma v kuchyni

Tradícia pečenia domáceho chleba je v našej krajine na ústupe. Až 69 percent Slovákov pred prácnym pečením v kuchyni preferuje nákup hotového chleba v pekárni či v potravinách. O vôňu čerstvo napečeného chleba však preto prísť nemusíte. V Bille pre vás teraz ponúkajú  čerstvo dopečený chlieb a pečivo každú pol hodinu, aby ste si ho mohli vychutnať chrumkavé a teplé, presne tak, ako ho máte najradšej.

Foto1.png

BILLA tip: Láka vás skúšanie nových chlebových chutí, ale na miesenie cesta sa necítite? Pre gurmánov ako vy pripravuje BILLA v spolupráci s poprednými slovenskými pekármi Chlieb mesiaca. Každý mesiac si v predajni vášho obľúbeného supermarketu môžete vybrať iný  chlieb napečený podľa jedinečnej receptúry exkluzívne pre zákazníkov Billy.

Čím viac semienok, tým lepšie

Chlieb s rascou či so semienkami? Vyriešili sme večný rozkol chlebových fanúšikov. Za rascu hlasovalo v prieskume len 17 percent, väčšej obľube medzi chlebovými prísadami sa tešia semienka. Slnečnicové, ľanové či tekvicové, v striedke či na kôrke, až 80 percent Slovákov si chlieb bez nich nevie predstaviť. A nie je to len chutné spestrenie. Semienka sú bohatým zdrojom nenasýtených mastných kyselín, dôležitých pre správnu činnosť mozgu, srdca aj svalov.

Foto3.png

BILLA tip: Máte radi semienka v chlebe? Vyskúšajte niečo iné a zahryznite sa do exotiky! Chia kváskový koreň obsahuje prírodný kvások, ktorý dodáva kôrke chrumkavú konzistenciu a striedke vláčnosť. Pečivo je obohatené o výživovo hodnotné chia semienka plné vitamínov, minerálov a rozpustnej vlákniny.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom