Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
bux.sk
bux.sk
4. decembra 2014 LifestyleKnihy a film od PRSITA Diskusia()

Návod na sladký život

BRATISLAVA 4. decembra (PR) – Toto je absolútny návod na to, ako si osladiť život. Už pri otvorení tejto knihy sa vám budú zbiehať slinky a listovanie vám bude robiť radosť. Nádherné fotografie upečených zákuskov a koláčov, skvelá grafická úprava a mimoriadne chutné recepty. Martina Pintérová-Bezáková patrí medzi slovenské top foodblogerky. Vo svojej prvej knihe prichádza s vyše 80 sladkými receptami.

Už len názov knihy – Dulce de leche – je prísľubom čohosi lahodného, sladkého. Slovné spojenie pochádza zo španielčiny a je to tradičná latinoamerická karamelová sladkosť. Existujú rôzne verzie, ale všeobecne ide o prísadu na ochutenie sladkostí…aby vám zákusky a tortičky doslova vybuchovali v ústach. Aby ste pociťovali pri ich jedení gurmánske vzrušenie:)

Kniha Dulce de Leche by sa tak dala nazvať aj štýlovou knižnou cukrárňou, ktorá ponúka odpoveď na otázku, čo so sezónnym ovocím a neskrotnými chuťami. Rozhodne sa pripravte na to, že kniha Dulce de leche vás vďaka nádherným fotografiám domácich koláčikov, tort a iných sladkých pokušení vystrelí na pomyselný Olymp gurmánskeho zážitku už od prvých strán.

„Táto kniha je vlastne príbehom lásky,“ tvrdí foodblogerka Martina. „Nikdy nekončiacej lásky k mojej rodine a neutíchajúcej lásky k jedlu. Veď nenadarmo sa hovorí, že láska je sladká. Práve preto som si ako názov svojho blogu a zároveň tejto knihy vybrala tú najsladšiu karamelovú maškrtu dulce de leche.“

Pečenie je pre Martinu príjemnou udalosťou a koláč synonymom rodinnej pohody a šťastia. Keď si uviaže obľúbenú bodkovanú zásteru, je odrazu v inom svete, v ktorom sa jej kuchyňa stáva kráľovstvom a kde sa predstavy menia na sladké pokušenia. A tak aj vyzerajú jej výtvory – nádherné, slávnostné, lahodné a neskutočne dobré.

Vojdite do jej sladkého sveta v novinke Dulce de Leche.

Pre mlsné jazýčky ponúkame aj recept.

RECEPT – Mrkvový cheesecake

1 polievková lyžica roztopeného masla

2 mrkvy (nastrúhané)

1 ½ šálky cukru

1 000 g krémového syra

4 vajcia

½ čajovej lyžičky muškátového orieška

½ čajovej lyžičky škorice

1 čajová lyžička mletého ďumbieru

¼ čajovej lyžičky soli

1 ½ čajovej lyžičky vanilkového extraktu

Základ

½ šálky pražených pekanových orechov

1 šálka mletých keksov

4 polievkové lyžice roztopeného masla

3 polievkové lyžice cukru

¼ čajovej lyžičky soli

Na ozdobu: marcipánové mrkvičky

POSTUP: Pomelieme pekanové orechy, zmiešame ich s keksami, maslom, cukrom a soľou. Týmto cestom vystelieme dno tortovej formy s priemerom 24 cm, vložíme do rúry a 15 minút pečieme pri teplote 170 °C. Potom necháme vychladnúť.

Medzitým na panvici roztopíme maslo, pridáme mrkvu a pol šálky cukru. Varíme približne 3 – 4 minúty, kým mrkva nezmäkne. Odstavíme a necháme vychladnúť.

Krémový syr vyšľaháme so zvyšným cukrom nahladko, pridáme vajcia, mrkvu aj so šťavou, koreniny, vanilku a vyšľaháme hladký krém. Nalejeme ho na predpečený základ, na dno rúry položíme plech s vriacou vodou a cheesecake pečieme približne 60 – 70 minút.

Dáme vychladnúť, chladíme aspoň 6 hodín. Potom ozdobíme marcipánovými mrkvičkami a podávame.

80 famóznych receptov na sladké pokušenia nájdete v knihe Dulce de Leche.

Odporúčané články

Hriešne pokušenie Sissi – náhodná cisárovná

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Knihy a film

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...