Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Obrátený jablkový koláč
Shutterstock
27. júla 2014 LifestyleRecepty a nápady od DámskajazdaSITA Diskusia()

Obrátený jablkový koláč

Pripravte si na nedeľné popoludnie rýchlu jablkovú dobrotu.

Pripravíme si tieto suroviny:

10 PL masla izbovej teploty, 1/2 šálky hnedého cukru, 3 jablká, 1 a 1/2 šálky polohrubej múky, 1 a 1/2 čl prášku do pečiva, 1/2 čl soli, 1/2 čl škorice, 1/2 šálky kryštálového cukru, 2 veľké vajcia, 1 vanilkový cukor, 1/2 šálky mlieka, citrónová šťava z jedného citróna.

Postup prípravy:

1. Rozohrejeme rúru na 180 stupňov Celzia. Na kruhovú koláčovú formu dáme 2 PL masla, posypeme hnedým cukrom. V miske zmiešame na mesiačiky nakrájané jablká s citrónovou šťavou a rozložíme ich do pripravenej formy na koláč do špirály.

2. V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, soľ a škoricu.

3. V elektrickom mixéri rozmixujeme 8 PL masla a kryštálový cukor do peny. Pridáme vajcia a vanilkový cukor. Mixujeme, kým sa masa nespojí. Na nízkych otáčkach primixujeme múkovú zmes postupne po troch častiach a mlieko po dvoch častiach, pri prvom a pri poslednom prisypaní múky.

4. Zmes vylejeme na jablká a zarovnáme. Pečieme, kým nie je špajla po skúške cesta čistá, približne 45 – 55 minút. Koláč vychladíme vo forme na mriežke.

5. Vychladený koláč vyklopíme spodnou časťou na vrch a servírujeme napríklad so šľahačkou alebo s vanilkovým krémom.

Prajeme dobrú chuť! 🙂

Odporúčané články

The Super Elixir: Svetová novinka konečne na Slovensku! Elixír mladosti a krásy, ktorý pijú hviezdy svetového showbiznizu spraví s vaším telom zázraky Vianočné pečenie: Viedenské vanilkové rožteky

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Recepty a nápady

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...