Obrátený jablkový koláč

Ako pripraviť zdravý nízko-sacharidový ovsený koláč s tvarohom
Ako pripraviť zdravý nízko-sacharidový ovsený koláč s tvarohom (recpet) Shutterstock

Pripravte si na nedeľné popoludnie rýchlu jablkovú dobrotu.

Pripravíme si tieto suroviny:

10 PL masla izbovej teploty, 1/2 šálky hnedého cukru, 3 jablká, 1 a 1/2 šálky polohrubej múky, 1 a 1/2 čl prášku do pečiva, 1/2 čl soli, 1/2 čl škorice, 1/2 šálky kryštálového cukru, 2 veľké vajcia, 1 vanilkový cukor, 1/2 šálky mlieka, citrónová šťava z jedného citróna.

Postup prípravy:

1. Rozohrejeme rúru na 180 stupňov Celzia. Na kruhovú koláčovú formu dáme 2 PL masla, posypeme hnedým cukrom. V miske zmiešame na mesiačiky nakrájané jablká s citrónovou šťavou a rozložíme ich do pripravenej formy na koláč do špirály.

2. V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, soľ a škoricu.

3. V elektrickom mixéri rozmixujeme 8 PL masla a kryštálový cukor do peny. Pridáme vajcia a vanilkový cukor. Mixujeme, kým sa masa nespojí. Na nízkych otáčkach primixujeme múkovú zmes postupne po troch častiach a mlieko po dvoch častiach, pri prvom a pri poslednom prisypaní múky.

4. Zmes vylejeme na jablká a zarovnáme. Pečieme, kým nie je špajla po skúške cesta čistá, približne 45 – 55 minút. Koláč vychladíme vo forme na mriežke.

5. Vychladený koláč vyklopíme spodnou časťou na vrch a servírujeme napríklad so šľahačkou alebo s vanilkovým krémom.

Prajeme dobrú chuť! 🙂

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom