Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
krásny usmev, biele zuby,žena, šťastie, radosť, beauty, zubný kaz, krá
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
shutterstock.com
9. januára 2014 ZdravieZdravé zuby od MonaSITA Diskusia()

Osem tipov, ako mať krásne a zdravé zuby

Medzi najobávanejších lekárov patrí určite stomatológ a medzi najnepríjemnejšie bolesti sa zaručene radia bolesti zubov. Máme pre vás osem rád, ako sa vyhnúť týmto nepríjemnostiam.

Ak patríte medzi tých „šťastlivcov“, ktorí si vďaka zubom pretrpeli svoje, tak určite viete, o čom je reč. Zubný kaz, ktorý býva v drvivej väčšine príčinou nepríjemností, nás dokáže poriadne potrápiť. Dá sa tomu však predísť. K tomu vám môžu dopomôcť nasledujúce rady:

1.Čistite si zuby po jedle 2 až 3 razy denne, minimálne dve minúty.

2. Používajte účinnú zubnú pastu s priemernou hodnotou abrázie.

3. Aspoň jedenkrát denne, najlepšie večer pred spaním, si vypláchnite ústnu dutinu ústnou vodou.

4. Vždy používajte systematickú techniku čistenia zubov a len jemne tlačte na zubnú kefku.

5. Z hygienických dôvodov si meňte zubnú kefku každých 6 až 8 týždňov, alebo minimálne, keď jej vlákna začnú strácať pružnosť.

6. Medzizubné priestory si raz denne vyčistite so zubnou niťou alebo špáradlom. O správnom spôsobe ich používania sa poraďte s vašim stomatológom.

7. Ak sa nedokážete zriecť sladkostí, je lepšie konzumovať ich po jedle pred čistením zubov ako medzi jednotlivými jedlami.

8. Svojho zubného lekára navštívte aspoň raz ročne, aby včas zachytil akékoľvek zmeny na vašom chrupe.

Odporúčané články

Vedci vytvorili cukríky, ktoré zabraňujú tvorbe zubného kazu Pozor na zubný kaz! Môže ohroziť vaše zdravie

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Zdravé zuby

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...