Palacinky podľa Julie Child

Palacinky
Thinkstock

Ponúkame vám recept na tie najlepšie palacinky na svete!

Na palacinky si pripravíme tieto suroviny:

3/4 šálky mlieka, 3/4 šálky studenej vody, 3 žĺtky, 1 PL kryštálového cukru, 3 PL pomarančového likéru, 1 šálku hladkej múky, 5 PL rozpusteného masla, olej, práškový cukor na servírovanie.

Jahodová plnka:

3 šálky očistených rozpolených jahôd, 3 PL pomarančového likéru alebo viac podľa chuti, kryštálový cukor podľa chuti.

Príprava:

1. Všetky ingrediencie na palacinkové cesto dáme do mixéra a mixujeme asi 1 minútu, kým sa nespoja.

2. Cesto prelejeme do nádoby, zakryjeme ju a dáme do chladničky na minimálne dve hodiny, alebo na noc.

3. Zohrejeme panvicu na sporáku. Že je správne zohriata zistíme tak, že na ňu kvapneme vodu a tá sa rýchlo vyparí, alebo začne vrieť. Vtedy môžeme panvicu potrieť olejom a počkáme, kým sa z neho začne jemne dymiť, vtedy dáme panvicu dole z ohňa.

4. Ihneď do stredu nalejeme naberačku cesta a krúživým pohybom rozlejeme cesto po celom obvode panvice.

5. Panvicu vrátime na oheň a palacinku opekáme asi 1 až 1 aj pol minúty z jednej strany (alebo kým okraje nezozlatnú, alebo palacinku nadvihneme a skontrolujeme, či je do chrumkava opečená), potom ju prevrátime a pol minúty pečieme aj z druhej strany.

6. Palacinky chladíme najprv na mriežke, až vychladnuté dávame na seba na tanier, zostanú tak super chrumkavé.

Marinované jahody: Do veľkej misky dáme očistené jahody, pomarančový likér a kryštálový cukor, Jahody necháme marinovať minimálne hodinu pred podávaním.

Palacinky servírujeme dvakrát preložené do trojuholníkov. Na tanier uložíme dve alebo tri palacinky, na to naservírujeme marinované jahody a posypeme práškovým cukrom.

Z tejto dávky vyjde cca 10 – 12 palaciniek.

Prajeme nádherný sladký zážitok! 🙂

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom