Pohánkové rizoto so šampiňónmi a balkánskym syrom (recept)

Dscf5278.jpg
Pohánkové rizoto so šampiňónmi a balkánskym syrom Thinkstock

Máme pre vás ďalší zo zdravých receptov, kde využijete pohánku. Pripravte si toto chutné pohánkové rizoto so šampiňónmi a balkánskym syrom.

Čas prípravy: 4 porcie / 20 minút
Potrebujeme: • 500 ml (dva hrnčeky) „Naše BIO pohánka lúpaná krúpy z BILLY“ • 200 g šampiňónov  • 100 g balkánsky syr  • 1 cibuľa • 1 lyžica olivového oleja • 1 lyžica masla • čerstvý tymián a rozmarín

Postup: Pohánku dáme do hrnca a pridáme k nej tri hrnčeky vody. Varíme asi tri minúty, kým sa voda nenasaje do pohánky. Na panvicu prilejeme olej, na kocky nakrájanú cibuľu a rozdrvený cesnak. Opečieme ich do sklovita. Pridáme nakrájané šampiňóny a opražíme ich. Panvica musí byť dosť veľká, aby sa huby opekali, nie dusili. Opekáme asi 5 minút, ochutíme soľou, korením a posypeme nasekanými čerstvými bylinkami podľa chuti. Pridáme uvarenú pohánku, zamiešame a prípadne dochutíme. Do rizota vmiešame studené maslo, aby sa vytvorila krémová zmes z pohánky a húb. Podávame posypané rozmrveným balkánskym syrom a dozdobené bylinkami.

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom