Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Pomazánky na každú príležitosť
thinkstockphotos
16. januára 2015 LifestyleRecepty a nápady od DamskaJazda.skSITA Diskusia()

Pomazánky pre fajnšmekrov na každú príležitosť

Čo pripraviť deťom na olovrant či večeru? Prinášame vám ďalšiu sériu chutných a časovo nenáročných nátierok.

1. Nátierka“á la“ homár

Potrebujeme: 400 rybieho filé, 2 majonézy, 1 jablko, 1 cibuľa, 1 lyžica kečupu, citrónová šťava, soľ a korenie.

Rybie filé varíme do mäkka. Uvarené filé nakrájame na drobné kúsky. Jemne nakrájané jablko i cibuľku pridáme k rybiemu mäsu. Pridáme zvyšné ingrediencie: kečup, citrónovú šťavu a soľ aj korenie podľa chuti. Nátierku necháme odležať do druhého dňa v chladničke.

2. Nátierka z cíceru

Potrebujeme: 1 konzerva cíceru (asi 400 g), 2-3 strúčiky cesnaku, šťava z jedného citróna, 2 lyžice olivového oleja, jeden biely jogurt

Cícer necháme odkvapkať a rozmixujeme spolu s jogurtom, cesnakom, citrónovou šťavou a olivovým olejom na hladkú kašu. Osolíme, okoreníme. Podávame s chlebom alebo s bagetou.

Tu nájdete recepty na ďalšie vynikajúce pomazánky

3. Nátierka z krabích tyčiniek

Potrebujeme: krabie tyčinky, vajce, biely jogurt, majonézu, horčicu, mrkvu, kyslú uhorku, vegetu, pažítku alebo pór.

K nadrobno nasekaným krabím tyčinkám pridáme nastrúhané vajcia uvarené natvrdo, jemne nastrúhanú mrkvu a kyslú uhorku. Ochutíme lyžičkou horčice, pridáme pažítku, vegetu, nakoniec biely jogurt a majonéza v pomere ako máte radi.

4. Nátierka z tresčej pečene

Potrebujeme: 60-80 g tresčej pečene z konzervy, 1/2 menšej cibule, 100 g masla, 2 vajcia natvrdo, citrónová šťava, pažítka.

Maslo vymiešame do peny, pridáme pečeň, jemne nakrájanú cibuľku, citrónovú šťavu, soľ a dobre rozmiešame. Vajcia nasekáme nadrobno a opatrne ich zamiešame do pomazánky. Posypeme nakrájanou pažítkou.

5. Oškvarková nátierka

Potrebujeme: 250 g oškvarkov, 2 natvrdo uvarené vajcia, kúsok cibule, horčicu, soľ.

Škvarky pomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme na drobné kocky nakrájané vajcia a nadrobno nakrájanú cibuľu. Premiešame, ochutíme horčicou a osolíme.

14 úžasných vlastností cesnaku (nielen) proti rakovine

6. Provensálska nátierka

Potrebujeme: 200 g Lučiny, 1 lyžicu masla, 2 strúčiky cesnaku, cca 20 čiernych olív, soľ, oregano podľa chuti.

Lučinu vymiešame s maslom, v prípade potreby zriedime trochou mlieka, pridáme prelisovaný cesnak, nasekané čierne olivy, okoreníme oreganom a osolíme. Natierame na pečivo, najlepšie čerstvú chrumkavú bagetu.

7. Rybia nátierka s avokádom

Potrebujeme: 1 avokádo, 1 sardinky v oleji, 1 cibuľu, 1 citrón, 200 g nízkotučného tvarohu, paradajky alebo čerstvé papriky na ozdobu, pažítka, soľ.

Avokádo olúpeme a roztlačíme, pridáme tvaroh, sardinky a spoločne vyšľaháme alebo vymiešame. Ochutíme soľou a citrónovou šťavou, vmiešame nakrájanú cibuľku a pažítku. Na tmavom pečive obložíme nátierku plátkami paradajok a papriky.

Odporúčané články

Tipy, ako si v zime rýchlo poradiť s chorobou či depresiou Rýchle a chutné nátierky II.

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Deti a rodina

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...