Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
bux.sk
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
bux.sk
16. septembra 2014 LifestyleKnihy a film od PRSITA Diskusia()

Pre mlsné jazýčky: Babičkine múčniky

BRATISLAVA 16. septembra (PR) – Stovky receptov, množstvo užitočných rád a tipov, ktoré sa vám pri pečení určite zídu. A to všetko v krásnom a vkusnom dizajne. Ďalšia skvelá kniha do série R.Magáta, tentoraz pre všetkých, ktorí majú radi sladké potešenia. Koláče od výmyslu sveta, sladké jedlá aj slané múčniky. Babičkine múčniky a iné dobroty.

Oživte si spomienky s detstva, keď rozvoniavali fantastické babičkine koláčiky, bábovky a iné dobroty. Neodolateľná vôňa a fantastická chuť. S touto knihou určite nebude ťažké naplniť odkaz známeho francúzskeho učenca Jeana Jacquesa Rousseaua: „Ak nemáte chlieb, jedzte koláče.“

Autor knihu prehľadne rozdelil na Múčniky z piškótového cesta, z kysnutého a lístkového cesta, z krehkého cesta. Nákypy a žemľovky, Pudingy a krémy, Torty a zákusky, Drobné pečivo, Zmrzliny a peny.

Babičkine múčniky a iné dobroty je to najlepšie z overených receptov našich starých mám, a dokonca ešte aj v takej podobe, v akej nám ich odovzdali naše babky, mamy, tety či rodinné známe. Ku každému receptu je priradené číslo na ľahšie zapamätanie a vyhľadávanie. Približne na každej druhej dvojstrane sa nachádza farebná fotografia konkrétneho receptu. Po stranách nájdete priestor na svoje poznámky, zlepšenia a nápady. A nechýbajú praktické rady takmer na každej strane.

Upečené piškótové cesto nechaj najprv vychladnúť. Potom ho oddeľ nožom od formy, podober a opatrne prelož na dosku.

RECEPT na Jablkovú štrúdľu

Budeš potrebovať: 1 lístkové cesto, 1 kg jabĺk, 1 lyžicu masla, 150 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 lyžicu škorice, 3 lyžice strúhanky, 1 vajce na potretie.

Postup: Jablká očisti a pokrájaj na drobné kúsky. Lístkové cesto rozvaľkaj na pomúčenej doske asi na trojmilimetrovú hrúbku. Posyp strúhankou opraženou na masle, ulož jablká, posyp práškovým a vanilkovým cukrom, hrozienkami a mletou škoricou. Kraje cesta prelož cez plnku a cesto zviň. Štrúdľu prelož na plech opláchnutý studenou vodou, potri rozšľahaným vajcom, popichaj vidličkou a daj piecť do stredne vyhriatej rúry.

Hotovú vychladnutú štrúdľu posyp práškovým cukrom.

RECEPT na Jahodový koláč

Budeš potrebovať: 4 vajcia, 200 g práškového cukru, 100 g hrubej múky, 1 lyžicu masla, čerstvé jahody.

Postup: Žĺtky vymiešaj s polovicou práškového cukru do peny, pridaj múku, roztopené maslo a dôkladne premiešaj. Zľahka primiešaj tuhý sneh z bielkov a zvyšku cukru. Cesto rozotri na vymastený a múkou vysypaný plech, poukladaj jahody a upeč v stredne vyhriatej rúre.

Hotový koláč posyp práškovým cukrom.

Odporúčané články

Napínavý knižný titul: Nočný lov od Róberta Bryndzu Matúš Vallo predstavil knihu Plán Bratislava, pokrstila ho herečka Zuzana Fialová!

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Bezplatný email raz týždenne s novinkami z DamskaJazda.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Z kategórie Knihy a film

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies