Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
bux.sk
bux.sk
16. septembra 2014 LifestyleKnihy a film od PRSITA Diskusia()

Pre mlsné jazýčky: Babičkine múčniky

BRATISLAVA 16. septembra (PR) – Stovky receptov, množstvo užitočných rád a tipov, ktoré sa vám pri pečení určite zídu. A to všetko v krásnom a vkusnom dizajne. Ďalšia skvelá kniha do série R.Magáta, tentoraz pre všetkých, ktorí majú radi sladké potešenia. Koláče od výmyslu sveta, sladké jedlá aj slané múčniky. Babičkine múčniky a iné dobroty.

Oživte si spomienky s detstva, keď rozvoniavali fantastické babičkine koláčiky, bábovky a iné dobroty. Neodolateľná vôňa a fantastická chuť. S touto knihou určite nebude ťažké naplniť odkaz známeho francúzskeho učenca Jeana Jacquesa Rousseaua: „Ak nemáte chlieb, jedzte koláče.“

Autor knihu prehľadne rozdelil na Múčniky z piškótového cesta, z kysnutého a lístkového cesta, z krehkého cesta. Nákypy a žemľovky, Pudingy a krémy, Torty a zákusky, Drobné pečivo, Zmrzliny a peny.

Babičkine múčniky a iné dobroty je to najlepšie z overených receptov našich starých mám, a dokonca ešte aj v takej podobe, v akej nám ich odovzdali naše babky, mamy, tety či rodinné známe. Ku každému receptu je priradené číslo na ľahšie zapamätanie a vyhľadávanie. Približne na každej druhej dvojstrane sa nachádza farebná fotografia konkrétneho receptu. Po stranách nájdete priestor na svoje poznámky, zlepšenia a nápady. A nechýbajú praktické rady takmer na každej strane.

Upečené piškótové cesto nechaj najprv vychladnúť. Potom ho oddeľ nožom od formy, podober a opatrne prelož na dosku.

RECEPT na Jablkovú štrúdľu

Budeš potrebovať: 1 lístkové cesto, 1 kg jabĺk, 1 lyžicu masla, 150 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 lyžicu škorice, 3 lyžice strúhanky, 1 vajce na potretie.

Postup: Jablká očisti a pokrájaj na drobné kúsky. Lístkové cesto rozvaľkaj na pomúčenej doske asi na trojmilimetrovú hrúbku. Posyp strúhankou opraženou na masle, ulož jablká, posyp práškovým a vanilkovým cukrom, hrozienkami a mletou škoricou. Kraje cesta prelož cez plnku a cesto zviň. Štrúdľu prelož na plech opláchnutý studenou vodou, potri rozšľahaným vajcom, popichaj vidličkou a daj piecť do stredne vyhriatej rúry.

Hotovú vychladnutú štrúdľu posyp práškovým cukrom.

RECEPT na Jahodový koláč

Budeš potrebovať: 4 vajcia, 200 g práškového cukru, 100 g hrubej múky, 1 lyžicu masla, čerstvé jahody.

Postup: Žĺtky vymiešaj s polovicou práškového cukru do peny, pridaj múku, roztopené maslo a dôkladne premiešaj. Zľahka primiešaj tuhý sneh z bielkov a zvyšku cukru. Cesto rozotri na vymastený a múkou vysypaný plech, poukladaj jahody a upeč v stredne vyhriatej rúre.

Hotový koláč posyp práškovým cukrom.

Odporúčané články

Tip na vianočný darček: Svetový bestseller (The Girl In The Ice) Roberta Bryndzu konečne v slovenskom preklade! My Saturday Tips!

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Knihy a film

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...