Recept: Bravčová panenka s tuniakovou majonézou

Bravčová panenka s tuniakovou majonézou
METRO/MAKRO

Pripravte pre svojich drahých delikátny hlavný chod.

Na 4 porcie si pripravte tieto suroviny:

400 g bravčovej panenky, hrubozrnná soľ, mleté čierne korenie, olivový olej EV, vetvička rozmarínu, 3 bobkové listy, 200 g majonézy, 100 g tuniaka v oleji, Balsamico bianco, 50 g ančovičiek v oleji (sardely), 50 g kapár v náleve

Šéfkuchár Vojto Artz
Šéfkuchár Vojto Artz Sandra Bombošová

Postup prípravy:

Očistenú, umytú a osušenú panenskú sviečkovicu osolíme, okoreníme (oboje čerstvo mleté), zabalíme do bobkových listov a rozmarínu, polejeme olivovým olejom a pevne zabalíme do potravinárskej fólie.

Panenku varíme v paráku pri teplote 80°C asi 15-20 minút podľa hrúbky mäsa.

Len tak ostane vo vnútri krásne rúžová . Necháme vo fólií voľne vychladnúť.

Vymiešame tuniaka s majonézou a pridáme pár kvapiek vínneho octu alebo citrónovej šťavy. Sardely a kapari najemno nasekáme a zmiešame s olivovým olejom a bielym balsamicom, vytvoríme akúsi emulziu.

Do stredu taniera dáme tuniakovú omáčku, dookola rozložíme tenké pláty mäsa, polejeme tapenádou z kapár a sardeliek.

Dobrá rada od šéfkuchára Vojta Artza:

Namiesto bravčovej panenky môžeme použiť aj teľaciu alebo hovädziu sviečkovicu, v tom prípade podľa druhu mäsa predĺžime aj ich tepelnú úpravu.

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom